Εκτός ορίων ο επικίνδυνος Κατρούγκαλος

Και η ανοησία έχει τα όριά της. Οταν ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για την παράδοση του όρου «Μακεδονία» στα Σκόπια, είναι τουλάχιστον απαράδεκτος και προκλητικός. Οταν όμως ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, εν μέσω διαπραγματεύσεων για την επίλυση του ονόματος των Σκοπίων, χαρακτηρίζει «ακραίο» και «εθνικιστή» τον Πάνο Καμμένο που δεν δέχεται να υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στο όνομα, τότε η συμπεριφορά αυτή αγγίζει τα όρια της εθνικής προδοσίας.

«Είναι ακραίες και εθνικιστικές οι απόψεις να μην υπάρχει ο όρος “Μακεδονία” στην ονομασία» είπε ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας χθες στη Βουλή, επιτιθέμενος στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που δεν θέλει σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια. Συμπεριέλαβε στους «εθνικιστές» και τους «ακροδεξιούς» τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. και υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, αναφέροντας «αυτά είναι ακραία που τα ακούω από τη Χρυσή Αυγή, τους Ανεξάρτητους… συγγνώμη, την Ενωση Κεντρώων ήθελα να πω, και ορισμένους της Ν.Δ.» για να δεχτεί τα πυρά της αντιπολίτευσης.

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επιχείρησε να τα μπαλώσει, αλλά ήταν αργά. Υπενθύμισε τη δήλωση του κ. Καμμένου για την υποστήριξη στους χειρισμούς του υπουργού Εξωτερικών και μίλησε για «Ελληνες πατριώτες» που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, το οποίο επιχειρήθηκε να κατευθυνθεί σε μια άλλη γραμμή με τις ακραίες τοποθετήσεις ομιλητών.

Δεν είναι όμως μόνο ο κ. Κατρούγκαλος που ανοίγει «μέτωπο» με τους ΑΝ.ΕΛ. και τον Πάνο Καμμένο, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών. Ο Πάνος Σκουρλέτης επανήλθε χθες με δήλωση κατά του κυβερνητικού εταίρου, καλώντας τον «να υπερασπιστεί τη μία και μοναδική θέση όταν εκπροσωπεί την κυβέρνηση» που δεν είναι άλλη, κατά τον υπουργό Εξωτερικών, από αυτή της σύνθετης ονομασίας. Χαρακτήρισε δε «λάθος» την πρόταση για δημοψήφισμα, όπως και τη συμμετοχή των βουλευτών των ΑΝ.ΕΛ. στο συλλαλητήριο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα