ΨΕΚΑΣΜΕΝΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ

Τι αγνόησαν όσοι πίστευαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε GrexitΑπό τον
Τηλέμαχο Χορμοβίτη*

Τρία χρόνια μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία αποδεικνύεται πια περίτρανα ότι την πιο παρανοϊκή, την πιο «ψεκασμένη» θεωρία συνωμοσίας που ακούστηκε σε αυτήν εδώ τη χώρα δεν την ξεστόμισαν οπαδοί του… Αρτέμη Σώρρα, αλλά οι «πεφωτισμένοι» ευρωπαϊστές και φιλελεύθεροι, το περίφημο «μέτωπο της λογικής».

Σύμφωνα με τη θεωρία αυτήν, διακαής πόθος του Αλέξη Τσίπρα ήταν (και είναι) να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ και να τη μετατρέψει σε μια δεύτερη Βενεζουέλα ή, ακόμη χειρότερα, σε μια Βόρεια Κορέα της Μεσογείου.

Οι ιστορίες αυτές δεν διακινούνταν μόνο πριν από τις εκλογές του 2015, ούτε μόνο κατά τους πρώτους «ηρωικούς» μήνες της συριζαϊκής διακυβέρνησης, αλλά ακόμη και τώρα, που ο πρωθυπουργός έχει γίνει μνημονιακότερος των μνημονιακών. Μόλις στις αρχές του 2017 «σοβαρή» εφημερίδα μεγάλου συγκροτήματος, με πολυσέλιδο «αποκαλυπτικό» ρεπορτάζ, περιέγραφε, με κάθε ανατριχιαστική λεπτομέρεια, το μυστικό σχέδιο του Τσίπρα να μας βγάλει από το ευρώ. Για το πόσο μέσα έπεσε αρκεί να θυμίσουμε ότι λίγες εβδομάδες μετά η κυβέρνηση αποδέχτηκε πλήρως όλα τα μέτρα που ζητούσαν οι θεσμοί…

Βέβαια, όποιος δεν είχε τυφλωθεί από το αντισυριζαϊκό μένος θα καταλάβαινε από την πρώτη στιγμή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε σκοπό να αλλάξει ουσιαστικά την πολιτική των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων. Τα τεράστια δάνεια του Μνημονίου, τα τεχνητά χαμηλά επιτόκια του ευρώ, τα πακέτα ΕΣΠΑ και η ποσοτική χαλάρωση είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι και οι βασικοί χρηματοδότες του εγχώριου κρατικοδίαιτου συστήματος.

Γι’ αυτό, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ, ως γνήσια κρατικιστικό κόμμα αριστερής κοπής, θα έκανε ό,τι μπορούσε για να μείνει και στο Μνημόνιο και το ευρώ, αφού μόνο έτσι θα είχε το ζεστό χρήμα ώστε να εφαρμόσει τουλάχιστον ένα μέρος της ατζέντας του και να βολέψει ένα κομμάτι της εκλογικής πελατείας του.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι, πράγματι, μια πολύ κακή κυβέρνηση. Οχι, όμως, επειδή εφαρμόζει πολιτικές… Μαδούρο, όπως μας λένε κάποιοι, αλλά επειδή συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και εφαρμόζει με συνέπεια το καταστροφικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης: νέα δάνεια, υπερφορολόγηση, εξωπραγματικά πλεονάσματα, ιδιωτικοποιήσεις για γέλια, όπου ελληνικές κρατικές εταιρίες παραχωρούνται σε κρατικές εταιρίες των δανειστών μας. Αλλά, βέβαια, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ σού κλέβει την ατζέντα, είναι επόμενο ότι πάνω στο άγχος σου να κάνεις αντιπολίτευση θα πεις και αρκετές ανοησίες…

*Νομικός

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα