Οδοστρωτήρας!

Ολυμπιακός από άλλον πλανήτη άφησε πίσω του το ντέρμπι και ισοπέδωσε τη Φενέρ του Ομπράντοβιτς με 95-70Από τη
Μαρία Τσίχλα

Διαστημικός» Ολυμπιακός στο ΣΕΦ! Οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν πίσω τους τις άσχημες εμφανίσεις και επέστρεψαν στις νίκες, κατατροπώνοντας με 95-70 τη Φενερμπαχτσέ για την 21η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Ο Βασίλης Σπανούλης (19 π.) ήταν ασταμάτητος, πήρε από το χέρι την ομάδα του και μαζί με τους Πρίντεζη (12 π., 4 ριμπ., 3 ασ.) και Στρέλνιεκς (12 π., 7 ριμπ.) χάρισαν μια μεγάλης βαθμολογικής -αλλά και ψυχολογικής- σημασίας νίκη στους Πειραιώτες.

Ακρως εντυπωσιακός ήταν ο Ολυμπιακός (14-7) στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, καθώς έπαιξε εξαιρετική άμυνα, δεν έκανε κανένα λάθος και με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας κατάφερε να μπει σε θέση οδηγού (34-18 στο 10′). Ομως, η Φενερμπαχτσέ (14-7) αντέδρασε στο δεύτερο μέρος, ανεβάζοντας την απόδοσή της και περιορίζοντας αρκετά τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν ήταν καθόλου δημιουργικοί (45-36 στο 20′). Οι Πειραιώτες πάτησαν ξανά το γκάζι με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, κατατροπώνοντας τους Τούρκους (71-54 στο 30′), σημειώνοντας μάλιστα ρεκόρ ιστορίας στα τρίποντα με ποσοστό ευστοχίας 76,7% (13/17). Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου (αποθεώθηκε στο ΣΕΦ) συνέχισαν με κεκτημένη ταχύτητα και στην τελευταία περίοδο, καταφέρνοντας να πανηγυρίσουν μια εύκολη νίκη κόντρα σε έναν δύσκολο αντίπαλο.

Τον αγώνα παρακολούθησαν από κοντά ο Βαγγέλης Μαρινάκης αλλά και ο Κώστας Φορτούνης, ενώ στις κερκίδες υψώθηκε πανό για τα θύματα της Θύρας 7 στις 8 Φεβρουαρίου του 1981.

Τα δεκάλεπτα: 34-18, 45-36, 71-54, 95-70

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): ΜακΛίν 12 (1), Τολιόπουλος, Σπανούλης 19 (3), Μιλουτίνοφ 5, Στρέλνιεκς 19 (4), Πρίντεζης 12 (2), Παπανικολάου 9, Μάντζαρης 6 (1), Ρόμπερτς 7 (1), Μπόγρης, Γουίλτζερ 3, Τόμπσον 3.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Τόμπσον 6, Μέλι, Μαχμούτογλου, Ουαναμέικερ 7 (1), Σλούκας, Γκούντουριτς 8 (1), Βέσελι 8, Γκιουλέρ 2, Κάλινιτς 3 (1), Ντίξον 24 (6), Ντουβερίογλου 8, Ντατόμε 4.

—-

Πάνοπλος ο ΠΑΟ για διπλό με Μπάμπεργκ

Διπλό στο Μπάμπεργκ για να παραμείνει σε ρυθμό τετράδας θέλει ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» φιλοξενούνται απόψε (21.00, Novasports1) από την Μπάμπεργκ για την 21η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και η ψυχολογία των παικτών είναι στα ύψη μετά τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα. Μάλιστα ο Τσάβι Πασκουάλ έχει στη διάθεσή του τόσο τον Ματ Λοτζέσκι, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στο πέλμα, όσο και τον Θανάση Αντετοκούνμπο, που δεν αγωνίστηκε κόντρα στον Ολυμπιακό λόγω προβλήματος στο μάτι. Σχετικά με τη σημερινή αναμέτρηση ο τεχνικός του Παναθηναϊκού (13-7) ανέφερε:

«Δεν είναι ποτέ εύκολο όταν παίζεις στην έδρα της Μπάμπεργκ (7-13). Είναι εξαιρετική ομάδα, παίζει πολύ καλά στην επίθεση, ενώ τώρα είναι καλή και στην άμυνα, με καλή τακτική. Πρέπει να κάνουμε το ίδιο, είμαστε έτοιμοι για μια δύσκολη βραδιά. Οταν βρούμε την ευκαιρία να πάρουμε το ματς, πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Η αντίπαλός μας παίζει καλά όλη τη σεζόν εντός έδρας. Μερικές φορές χάνουν τον δρόμο τους, όχι επειδή παίζουν άσχημα αλλά επειδή δεν είναι αποτελεσματικοί. Εχουν αρχές στην επίθεση και είναι σημαντικό να ελέγξουμε το παιχνίδι, πρέπει πάντα να παίζουμε επί 40 λεπτά».

Στον αντίποδα η ΑΕΚ συνεχίζει να αναζητά ενίσχυση, έχοντας ως πρώτο στόχο της τον Τζόρνταν Κρόφορντ. Μάλιστα, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ήδη καταθέσει πρόταση στον 29χρονο γκαρντ, που έμεινε ελεύθερος από τους Νιου Ορλινς Πέλικανς και αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Πλέον, στην «Ενωση» περιμένουν την απάντηση του Κρόφορντ, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις.

—-

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ελπίζουν για την πρόκριση

Μία αγωνιστική έμεινε για το φινάλε της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να παλεύουν για την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Σχετικά με τον «Δικέφαλο του Βορρά», τα πράγματα είναι απλά. Αν κερδίσει εκτός έδρας τη Βέντσπιλς, τότε θα πάρει το εισιτήριο για τους «16» δίχως να τον απασχολεί τι θα συμβεί στα υπόλοιπα ματς του ομίλου, ενώ αν χάσει, θα αποκλειστεί.

Η κατάσταση για την ΑΕΚ είναι πιο περίπλοκη. Η «Ενωση» πρέπει να κερδίσει την Μπάιροϊτ στο «Νίκος Γκάλης» και παράλληλα η Στρασμπούρ να επικρατήσει της Μπάνβιτ στην Τουρκία. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε οι «κιτρινόμαυροι» θα αποκλειστούν, ό,τι κι αν συμβεί στον δικό τους αγώνα.

Σχετικά με τον Αρη, μετά την ήττα από την Αβελίνο αποκλείστηκε και βαθμολογικά από την επόμενη φάση. Το εισιτήριο για τους «16» έχουν πάρει ήδη οι εξής ομάδες: Μονακό, Καρσίγιακα, Ολντενμπουργκ, Μούρθια, Τενερίφη, Λούντβιχσμπουργκ, Νεπτούνας, Μπάνβιτ, Μπεσίκτας, Νίμπουρκ και Ναντέρ.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα