Συλλαλητήριο

Έγινε λοιπόν και το συλλαλητήριο. Και όλοι εμείς που πήγαμε, περιμένουμε με αγωνία την εκτίμηση της Αστυνομίας σχετικώς με το πλήθος που παρέστη. Ως γνωστόν η ΕΛ.ΑΣ είναι μανούλα σ΄ αυτά. Θα μας πετάξει κανένα 40.000 και θα μας στείλει αδιάβαστους. Τα πρόσημο του συλλαλητηρίου θετικότατο. Συν (+) εις τον κύβο, αν μπορεί, που δεν μπορεί, να λεχθεί αυτό.

Για να δούμε όμως τι προηγήθηκε. Βέβαια από τις προσκείμενες στο ΣΥΡΙΖΑ δημοκρατικές (ως γνωστόν είναι οι μόνες δημοκρατικές…) εφημερίδες, περιμέναμε αυτό ακριβώς που κάνανε. Δηλαδή τορπιλισμός με όλα τα μέσα. Το ίδιο και σχεδόν από όλα τα κανάλια, με το παράδοξο υπάλληλος ενός καναλιού να λοιδορεί το συλλαλητήριο και ο ιδιοκτήτης τους να συμμετέχει σ΄ αυτό. Το δούλεμα πάει σύννεφο και η μπάλα, μάλλον έχει χαθεί ή ο καθένας κάνει τα κουμάντα του και να μη μας ενδιαφέρει.
Και οι εφημερίδες, της λεγομένης συντηρητικής παράταξης; Αυτές παίξανε έναν πραγματικά ύπουλο ρόλο. Δήθεν υποστηρίζανε το συλλαλητήριο, αλλά απ’ όξω απ’ όξω συμβούλευαν τους αναγνώστε τους α μη πάνε, διότι θα γίνουν επεισόδια από διάφορες…συλλογικότητες (όνομα κι’ αυτό).
Ένα κανάλι, που (δείχνει ότι) πρόσκειται στην μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη (sic) είχε βάλει το βαρύ πυροβολικό του (λέμε τώρα) να μας βομβαρδίζει ότι το συλλαλητήριο θα είχε αντικυβερνητικό χαρακτήρα, όπερ εστί μεθερμηνευόμενο, ότι όσοι μαζευτούν θα είναι αντιΣΥΡΙΖΑ και κατ’ επέκταση…ΝΔ. Λογική του Καραγκιόζη μεν, αλλά αποτρέπει τους πατριώτες αριστερούς (υπάρχουν πολλοί τέτοιοι) να συμμετάσχουν μια επιχειρείται η μονοπώληση από μια παράταξη η ηγεσία της οποίας, μέχρι τελευταία στιγμή, δεν το πολυγούσταρε. Σατανικόν.
Να δούμε τώρα και την «Μεγάλη δημοκρατική παράταξη», η οποίαν υποτίθεται ότι έχει ευαισθησία στα εθνικά θέματα. Εδώ έγινε πραγματικά της κακομοίρας. Τέτοιες παλινδρομικές κινήσεις και τέτοια ευφυολογήματα για να έχει άλλοθι ο αρχηγός της πρώτη φορά, συναντήσαμε. Στην αρχή κατηγορηματικό «Όχι». Όταν όμως ξεσηκώθηκαν, και μπράβο τους, οι Μακεδόνες βουλευτές, το μοτίβο άλλαξε: «Ναι να πάτε αλλά από τα σκοτεινά κι’ εγώ δεν ξέρω τίποτα». «Όποιος θέλει μπορεί να πάει αλλά να κάθεται μακριά». Κι’ από κοντά είχαμε και αυτούς που αρνήθηκαν κατηγορηματικά να συμμετάσχουν, όπως η Ντόρα – Σίντι Μπακογιάννη και ο Δένδιας, άνευ λοιπών σχολίων, διότι δεν έχασε δα κι’ η Βενετιά βελόνι.
Όμως, αποφασιστική ήταν και η στάση της Ακαδημίας Αθηνών, αλλά και όλου του Πανεπιστημιακού χώρου, όπως πολύ καλά την περιέγραψε την περασμένη Παρασκευή ο Γιώργος ο Λιάκος στην «δημοκρατία», δηλαδή: «Άκρα του τάφου σιωπή στον κάμπο βασιλεύει», που λέει και ο…Βαμβακάρης. Ούτε μία ανακοινωσούλα τόση δα, οι Αθάνατοί μας. Εγώ δεν θα τους αδικήσω. Ίσως δεν άκουσε κάτι για το συλλαλητήριο η πνευματική ηγεσία μας και δεν είναι η πρώτη φορά. Μονίμως απούσα από εθνικά προσκλητήρια και μονίμως βουβή.
Η Εκκλησία μας; Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη φλογεροί Ιεράρχες και πυρπολητές ψυχών σαν τον Παπαφλέσσα, που αγνόησαν τον Αρχιεπίσκοπο και τα τερτίπια του και έλαβαν μέρος με ενθουσιασμό. Α, να μη ξεχάσουμε και τον έτερο, τον Βαρθολομαίο. Από την μία ευλογεί τα όπλα τα ιερά του τουρκικού στρατού στην επίθεσή του κατά του Αφρίν, ενώ για το συλλαλητήριο συνέστησε σύνεση και ειρηνικές ενέργειες. Δηλαδή από την μία, ναι στον πόλεμο και από την άλλη μούγκα στα εθνικά μας θέματα. Ευτυχώς που δεν χρειάσθηκε να πάρουμε την άδειά του.
Επίσης διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες, που προέβλεπαν επεισόδια. Τίποτα δεν συνέβη προς μεγάλη τους λύπη. Ούτε καν τα καουμποϊλίκια του Ρουβίκωνα επηρέασαν κανένα. Δεν πειράζει την άλλη φορά.
Και να κλείσουμε με την ψευτρούλα την Αστυνομία, Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι εντυπωσιάζει ή η πονηριά της ή η ανικανότητά της. Πάντως είναι σταθερή στον συντελεστή ψεύδους. Γινόμαστε πιο σαφείς. Στην Θεσσαλονίκη, τις 500.000 τις υπολόγισε 90.000, δηλαδή περίπου το 18% του πραγματικού αριθμού. Στην Αθήνα, το 1 εκατομμύριο το υπολόγισε 140.000, δηλαδή περίπου το 14% του πραγματικού αριθμού. Άρα λοιπόν ο συντελεστής ψεύδους βρίσκεται περίπου στο 14 με 18%. Λογική απόκλιση. Με άλλα λόγια. Οι Θεσσαλονικείς γέμισαν ένα ΟΑΚΑ και κάτι και οι Αθηναίοι 2 ΟΑΚΑ και κάτι. Πάντως αυτός που έκανε τους υπολογισμούς, μπορεί στα μαθηματικά να είναι λίγο αχαμνός αλλά έχει εξασφαλίσει την προαγωγή του στις προσεχείς κρίσεις.
Και για να τελειώνουμε. Το συλλαλητήριο ήταν ακόμη μία ευκαιρία για να ξεχωρίσουν οι αμνοί από τα ερίφια και οι ψεύτες από τους ειλικρινείς. Περαστικά στους πρώτους και εις άλλα με υγεία στους δεύτερους.

Χρήστος Μπολώσης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα