Στον έλεγχο της Carlsberg η Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Απέκτησε και το υπόλοιπο 49%

Στον πλήρη έλεγχο της δανέζικης Carlsberg Group περνάει η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία της Ελλάδας. Η Carlsberg κατείχε ήδη το 51% της εταιρίας και τώρα απέκτησε το υπόλοιπο 49%.

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, η οποία προέκυψε από τη συγχώνευση της Μύθος και της Ολυμπιακής, λειτουργεί δύο ζυθοποιεία, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης (Σίνδος) και της Εύβοιας (Ριτσώνα). Τα δύο εργοστάσια διαθέτουν συνολικά επτά γραμμές παραγωγής, συνολικής δυναμικότητας 2.200.000 εκατόλιτρων ετησίως.

Μεταξύ των brands της εταιρίας είναι οι μπίρες Μύθος, FIX, Kaiser και Henninger. Απασχολεί περίπου 450 εργαζομένους, έχει 2.000 συνεργάτες και προμηθευτές, και διαθέτει ευρύ δίκτυο πωλήσεων σε 90.000 διαφορετικά σημεία της χώρας. Ηδη προϊόντα της εξάγονται από την Ελλάδα σε 35 χώρες του κόσμου, ενώ στην Ελλάδα παράγει 10 από τα 19 προϊόντα που διακινεί.

Προϊόντα

Μέσα στο 2017 η Ολυμπιακή Ζυθοποιία προχώρησε στην παραγωγή τριών νέων προϊόντων, της μπίρας Fix Ανευ, του ανθρακούχου αναψυκτικού Tuborg Lime Green Tea Soda και Orange Cinnamon Soda. Στα τέλη του 2017 η εταιρία εγκαινίασε νέα γραμμή παραγωγής στη μονάδα της στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, που αφορά αποκλειστικά την καινοτομία DraughtMaster της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας. Η νέα γραμμή δίνει σημαντική ώθηση στην εγχώρια δραστηριότητα της ζυθοποιίας, ενώ αναμένεται να ενισχύσει και τις εξαγωγές.

«Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία είναι μια ιστορική ελληνική εταιρία και ένας πολύ ισχυρός παίκτης στην ελληνική αγορά. Είναι, ως εκ τούτου, ένα θετικό και λογικό επόμενο βήμα αυτό που ανακοινώνουμε σήμερα, ενισχύοντας την παρουσία μας στη νότια Ευρώπη» σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Carlsberg, Cees’t Hart.