Μέγα φιάσκο με την Εθνική Ασφαλιστική

Θολό το τοπίο μετά την αγωγή της J. Calamos κατά της Exin Group! Ζητεί να της επιστραφούν κεφάλαια $41.000.000, συν τους τόκουςΣτον αέρα βρίσκεται ουσιαστικά η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η Exin Financial Services, η οποία ηγείται του σχήματος που είχε πλειοδοτήσει για τη μεγαλύτερη ελληνική ασφαλιστική εταιρία, και οι Ελληνοαμερικανοί Τζον Κάλαμος και Τζον Κουδούνης βρίσκονται πλέον στα μαχαίρια. Οι τελευταίοι κατέθεσαν δικαστική αγωγή κατά της Exin Financial Services Holdings BV ζητώντας την άμεση αποπληρωμή ποσού άνω των 41.000.000 δολαρίων σε αρχικό κεφάλαιο, συν τόκους. 

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες που προκαλούσε η συνεχιζόμενη καθυστέρηση εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής, θέτοντας ερωτήματα για το αν είχαν διασφαλιστεί όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την πώλησή της. Η κοινοπραξία J. Calamos – Exin Group είχε καταθέσει υψηλότερη προσφορά από εκείνη της κινεζικής Fosun, που διεκδικούσε επίσης την Εθνική Ασφαλιστική.

Τα πρώτα σύννεφα εμφανίστηκαν στα τέλη Οκτωβρίου 2017, όταν οι Κάλαμος και Κουδούνης φέρεται ότι δήλωσαν στην Exin ότι δεν επιθυμούν να βάλουν στην Exin Partners, που θα χρηματοδοτούσε την εξαγορά του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, τα κεφάλαια που δεσμεύονταν να εισφέρουν.

Ετσι θα υποβαθμίζονταν σε απλούς επενδυτές από βασικούς χρηματοδότες της εξαγοράς. Εκτοτε η Exin δεν έχει καταφέρει να βρει άλλους επενδυτές που να ενταχθούν στη βασική ομάδα χρηματοδοτών, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η υποβολή πλήρους φακέλου στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Τυπικά, η συναλλαγή πρέπει να ολοκληρωθεί έως το τέλος Μαρτίου, κάτι που δεν φαίνεται πλέον πολύ πιθανό, μετά τη δικαστική διαμάχη που ξέσπασε. Η Calamos Family Partners μαζί με τον Τζον Κουδούνης ζητούν από την Exin το ποσό των 41.000.000 δολαρίων, που αφορά οφειλή της Exin για δάνεια που είχε λάβει από τους δύο Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες.

Παράλληλα, μέσω της αγωγής Κάλαμος και Kουδούνης ζητούν από την Exin να αφαιρέσει από την ιστοσελίδα της και απ’ όλες τις άλλες δημόσιες επικοινωνίες της οποιεσδήποτε αναφορές στα ονόματά τους και να παύσει τη χρήση τους σε σχέση με οποιεσδήποτε ενέργειες ή δραστηριότητες της Exin.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα