Ούτε λέξη από Στουρνάρα για τον… διακανονισμό

«Εξηγήσεις» με μισόλογα στις καταγγελίες-φωτιά για τις σχέσεις του ίδιου και της συζύγου του με τη NovartisΓια «επιθυμίες και σκοπιμότητες κάποιων» -τους οποίους, ωστόσο, δεν κατονομάζει-, με στόχο την εξόντωσή του και την αποπομπή του από τη θέση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ), κάνει λόγο ο Γιάννης Στουρνάρας σε χθεσινή ανακοίνωσή του για την υπόθεση Novartis.

Ο κ. Στουρνάρας υποστηρίζει ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του Λίνα Νικολοπούλου έχουν «κρυστάλλινη και διαυγή» πορεία, αναφέροντας για τη σύζυγό του: «Εχει ελεγχθεί όσο κανένας άλλος, ιδίως τα τελευταία χρόνια, ενώ όλα τα φορολογικά στοιχεία της εταιρίας της είναι στη διάθεση των Αρχών από την κατάσχεση του αρχείου της τον Σεπτέμβριο του 2016. Αποτελεί, λοιπόν, έκπληξη πώς αυτά που δεν εντόπισε ο διαρκής φορολογικός και δικαστικός έλεγχος, τα αποκάλυψε ένας κουκουλοφόρος ψευδομάρτυρας, που όμως είναι γνωστός στην κυβέρνηση».

Για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Πάντως, η ίδια η κυρία Νικολοπούλου έχει παραδεχτεί στο παρελθόν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προανακριτική εξέταση για ενδεχόμενη εμπλοκή της στο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Επομένως, ο κ. Στουρνάρας ψεύδεται όταν λέει ότι δεν έχει εντοπιστεί τίποτα, εφόσον ο έλεγχος δεν ολοκληρώθηκε ακόμα.

Σύμφωνα με τον κεντρικό τραπεζίτη, κατά τη θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών «η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 880.000.000 ευρώ (μείωση 30,5%) και άρα ακόμη και στον απλό πολίτη είναι αντιληπτή η ανοησία των επιχειρημάτων των μαρτύρων κατηγορίας». Ο κ. Στουρνάρας χαρακτηρίζει, μάλιστα, τις μαρτυρικές καταθέσεις σε βάρος του «πρωτοφανείς κατηγορίες με προφανή ψέματα, αλλά και ανακρίβειες που στηρίζονται αποκλειστικά σε “ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες” χωρίς να υποστηρίζονται από καμιά απόδειξη, οι οποίοι ανέλαβαν τη “βρόμικη δουλειά” όσων κρύβονται πίσω από την προσπάθεια εξόντωσής» του.

Ωστόσο, δεν απαντά στο κυρίαρχο ερώτημα, αν έκανε, δηλαδή, ευνοϊκό διακανονισμό για τη Novartis αντί σημαντικού ποσού, όπως κατέθεσε ένας εκ των μαρτύρων. Οσον αφορά το αμερικανικό έγγραφο που αναφέρεται ονομαστικά στον ίδιο και στη σύζυγό του, ο διοικητής της ΤτΕ δηλώνει: «Μου προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι οι ανακρίβειες και τα ψέματα έχουν “παρεισφρήσει” ακόμα και σε επίσημο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, όπου εμφανίζομαι να είμαι διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος το 2012, όταν είναι γνωστό ότι ανέλαβα το 2014! Ή ότι ίδρυσα το ΙΟΒΕ, όταν αυτό ιδρύθηκε (όχι φυσικά από εμένα) το 1975».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα