Βούτσης: Μετά την Καθαρά Δευτέρα συζήτηση στη Βουλή για την επιτροπή

Συνεδριάζει σήμερα στις 4 το απόγευμα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για να αποφασίσει τη συγκεκριμενοποίηση της ημερομηνίας συζήτησης στην Ολομέλεια της πρότασης των 30 βουλευτών……του ΣΥΡΙΖΑ, που θα αφορά πιθανότατα τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Novartis. Λίγο νωρίτερα θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε θα έχει ξεκαθαρίσει και τυπικά η πρόταση της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης προσδιόρισε τη συζήτηση επί της πρότασης για την προανακριτική επιτροπή για μετά την Καθαρά Δευτέρα. Σημείωσε, επίσης, ότι είναι αρκετά πιθανό να υπάρξει και δεύτερο αίτημα από τουλάχιστον 30 βουλευτές της πλειοψηφίας, σύμφωνα με το οποίο θα ζητείται η άποψη του Δικαστικού Συμβουλίου επί της βασιμότητας των κατηγοριών που περιλαμβάνει η πρόταση της προανακριτικής.

Ο κ. Βούτσης διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα παραγραφής σε ό,τι αφορά το αδίκημα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σημείωσε ότι υπάρχουν διάφορες νομικές απόψεις για το ότι δεν έχει παραγραφεί και το αδίκημα της δωροληψίας, ενώ, αναφορικά με τους μάρτυρες, είπε ότι θα καταθέσουν με τήρηση όλων των προϋποθέσεων ως προς την προστασία τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα