Τραγωδία με δύο τουρίστες στο Καϊμακτσαλάν

Τραγικό θάνατο βρήκαν δύο νεαροί τουρίστες, ένας άνδρας και μια γυναίκα, στο Καϊμακτσαλάν, όταν έπεσαν από χαράδρα βάθους 15 μ., κοντά στην κορυφή του βουνού, στην περιοχή Προφήτης Ηλίας. Οι δύο αλλοδαποί, που αγνοούνταν από το μεσημέρι του Σαββάτου, εντοπίστηκαν τελικά χθες από τους διασώστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση εντοπισμού τους σε απόσταση 30 μ. ο ένας από τον άλλον.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας Κώστα Πουλτίδη, οι άνδρες της ομάδας διάσωσης ανέσυραν τις σορούς τους από τη χαράδρα και τις μετέφεραν στο καταφύγιο του χιονοδρομικού κέντρου -απ’ όπου είχε ξεκινήσει η επιχείρηση διάσωσης-, όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός τους.

Το ζευγάρι, ηλικίας περίπου 30 ετών, από την ΠΓΔΜ συμμετείχε με άλλα 50 άτομα σε εκδρομή στο όρος Βόρας, αλλά σε κάποιο σημείο της διαδρομής αποκόπηκε από την ομάδα και τα ίχνη του χάθηκαν. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και ξεκίνησε η επιχείρηση για τον εντοπισμό του. Στην επιχείρηση συμμετείχαν πυροσβέστες από την Εδεσσα και την Αριδαία και στελέχη της 2ης ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη, με τέσσερα οχήματα, 16 άνδρες και δύο ερπυστριοφόρα οχήματα, το ένα της ΕΜΑΚ και το άλλο του τοπικού χιονοδρομικού κέντρου.

Οι κακές καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με τη χιονοθύελλα και τις χαμηλές θερμοκρασίες έκαναν δυσκολότερο το έργο των διασωστών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα