Φόβοι για… ιερή βεντέτα στη Μάνη

Ηχηρές απουσίες στη χειροτονία του επισκόπου κ. ΧρυσοστόμουΡεπορτάζ
Αντ. Τριανταφύλλου

Μανιάτικο» κρατάει το ποίμνιο στον νέο μητροπολίτη Μάνης Χρυσόστομο. Η χειροτονία του νέου επισκόπου έγινε το Σάββατο στη Μητρόπολη Αθηνών με κάθε επισημότητα, αλλά και με την ηχηρή απουσία των εκπροσώπων των τοπικών Αρχών. Μόνη εξαίρεση, δύο δημοτικοί σύμβουλοι από τον Δήμο Οιτύλου. Εξίσου ηχηρή ήταν και η απουσία πιστών από την περιοχή της Μάνης.

Η μη αποδοχή του νέου μητροπολίτη Χρυσοστόμου και τα επεισόδια που προκάλεσε την ημέρα της εκλογής ομάδα Μανιατών στην Ιερά Σύνοδο δημιουργούν εύλογη ανησυχία στις εκκλησιαστικές Αρχές για το ενδεχόμενο η αντίδραση να μετατραπεί σε… βεντέτα.

Μια άτυπη επιτροπή Μανιατών εξέδωσε την Παρασκευή ανακοίνωση ότι δεν θα παραστεί στη χειροτονία, αφήνοντας αιχμές και κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του τοποτηρητή μητροπολίτη Σπάρτης Ευστάθιου, ενώ η κατακλείδα της ανακοίνωσης περί «καλής αντάμωσης» επιδέχεται πολλαπλές ερμηνείες για το τι μπορεί να συμβεί όταν έρθει η ώρα της ενθρόνισης στο Γύθειο.

Ο μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος κατά τον χειροτονητήριο λόγο του ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τους αρχιερείς, ενώ είπε με ιδιαίτερο νόημα «καλούμαι να διακονήσω το λογικόν ποίμνιον της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης, μιας μητροπόλεως βαθύτατα ιεράς και βαθύτατα ιστορικής, της οποίας ο ιερός κλήρος, η μοναχική πολιτεία και ο λαός αείποτε τυγχάνουν ευλαβή, αδούλωτα, πιστά και ευγενή τέκνα της Εκκλησίας ημών, τα οποία γνωρίζουν άριστα να τηρούν μέχρι κεραίας τας ιεράς παραδόσεις και αξίας και αρχάς της Ορθοδόξου ημών Εκκλησίας και της γλυκυτάτης πατρίδος ημών, της Ελλάδος».

Χθες χειροτονήθηκε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Συμεών Βολιώτης και έλαβε τον τίτλο του επισκόπου Θεσπιέων. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη Μητρόπολη, παρουσία ενός εντυπωσιακού αριθμού μητροπολιτών και επισκόπων, 38 τον αριθμό, καθώς και πολλών διευθυντών των υπηρεσιών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Αρχιεπισκοπής, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων, κλήρου και λαού. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κάλεσε τον στενό συνεργάτη του να υπηρετεί με αγάπη και αυτοθυσία το ποίμνιο και την Εκκλησία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα