Σκοτεινά παιχνίδια με το Brexit

Ανω κάτω έχει κάνει την Αγγλία ο Τζορζ Σόρος με τα καμώματά του! Δηλώνει «φίλος των Βρετανών» και τους συμβουλεύει να μείνουν στην Ε.Ε.

Από τη
Νεκταρία Καρακώστα

Μόνο... θεωρίες συνωμοσίας δεν είναι οι πληροφορίες που θέλουν τον 87χρονο δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος (φωτό) να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του (για να ακριβολογούμε, από την... τσέπη του) για να ανακόψει την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. Σε άρθρο - απάντησή του στην κυριακάτικη έκδοση της «Daily Mail» «η μυστική εμπλοκή» του Σόρος στη συνωμοσία κατά του Brexit έγινε φανερή.

Στο άρθρο του ο Σόρος όχι απλώς παραδέχεται ότι στηρίζει την προσπάθεια της οργάνωσης «Βest for Britain» να προκαλέσει δεύτερο δημοψήφισμα με το ερώτημα της παραμονής ή όχι στην Ε.Ε., δηλώνοντας μάλιστα υπερήφανος υποστηρικτής της, αλλά δηλώνει απερίφραστα πως θα συνεχίσει να προσπαθεί να ανατρέψει το Brexit, το οποίο χαρακτηρίζει «τραγικό λάθος».

Ο Σόρος χαρακτήρισε «μοιραίο λάθος» και την αρχική απόφαση διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το θέμα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η εμπειρία έχει δείξει ότι τα δημοψηφίσματα συχνά οδηγούν σε κακές αποφάσεις» - καίτοι αυτή στιγμή επιχειρεί να κάνει ακριβώς το ίδιο, ένα νέο δημοψήφισμα!

Επίθεση

Το άρθρο ήρθε ως απάντηση στην «επίθεση» που δέχτηκε την περασμένη εβδομάδα ο 87χρονος από τον βρετανικό Τύπο.

«Η Daily Mail» της περασμένης Παρασκευής έγραφε, απευθυνόμενη στον Ουγγροαμερικανό επενδυτή, «Μην ανακατεύεστε, κ. Σόρος. Κρατήστε τα βρόμικα λεφτά σας», ενώ η «Daily Telegraph» στην έκδοση της Πέμπτης τον χαρακτήριζε «τζογαδόρο», υπενθυμίζοντας ότι ο υπέργηρος δισεκατομμυριούχος είναι «ο άνθρωπος που κατέστρεψε την Τράπεζα της Αγγλίας», όταν οι κερδοσκοπικές κινήσεις του εις βάρος της στερλίνας πέταξαν το αγγλικό νόμισμα έξω από το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Σύστημα, το 1992. Τ

ο εντυπωσιακό είναι ότι παρά το «σκοτεινό» παρελθόν του, ο Σόρος δηλώνει «δεδηλωμένος αγγλόφιλος» (!) και τονίζει πως θα συνεχίσει να ανακατεύεται, με κίνητρό του την αγάπη του για τη Βρετανία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρώπη θα μειώσει την παγκόσμια επιρροή της, ενώ η χώρα θα υποφέρει και οικονομικά. «Πριν από το δημοψήφισμα η Βρετανία τα πήγαινε καλύτερα οικονομικά σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Τώρα αυτό έχει αντιστραφεί» γράφει χαρακτηριστικά ο Σόρος.