Η άλλη… ζωή των πολιτικών της Θεσσαλονίκης

Περπάτημα, γυμναστήριο, σκι, ταξίδια, θεατρικές παραστάσεις, για βουλευτές και δημοτικούς άρχοντες της Β. Ελλάδας • Άρθρο του περιοδικού ENJOY (από την «κυριακάτικη δημοκρατία»)Αλλοι παίρνουν τα μπατόν στα χέρια, φορούν τα παγοπέδιλα στα πόδια και «σκίζουν» τις πίστες των χιονοδρομικών κέντρων. Αλλοι κάνουν γιόγκα και ρέικι, άλλοι συλλέγουν κιτς αντικείμενα και πολλοί επιδίδονται στην… κηπουρική! Αυτά είναι ορισμένα από τα χόμπι και τις… παράξενες συνήθειες των πολιτικών της Θεσσαλονίκης, όταν τους το επιτρέπουν οι πολλές υποχρεώσεις τους! 

Ο Γιάννης Μπουτάρης και η κιτς συλλογή του! 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης έχει ένα από τα πιο περίεργα… χόμπι που μπορεί να διαθέτει κάποιος άνθρωπος. Εδώ και δεκαετίες συλλέγει κιτς αντικείμενα, τα οποία στη συνέχεια προσθέτει στη μεγάλη συλλογή που διαθέτει στο γραφείο του στο δημαρχείο αλλά και στο σπίτι του. Μάλιστα, πριν από λίγους μήνες μεγάλο μέρος της συλλογής του εκτέθηκε σε γκαλερί της Αθήνας. Πώς του προέκυψε, όμως, αυτή η περίεργη… συνήθεια; «Ηθελα να έχω κάποια ενθύμια από πόλεις και χώρες που επισκεπτόμουν όλα αυτά τα χρόνια για να πουλήσω κρασιά. Αλλά ήταν όλα ευτελή και κακόγουστα, όπως είναι τα ενθύμια σ’ όλον τον κόσμο. Οταν αυτά παραμαζεύτηκαν και δεν είχα πού να τα βάλω, τα τοποθέτησα σε βιτρίνα στο κτήμα» είχε δηλώσει ο ίδιος στο παρελθόν. 

Βόλτες με τον αγαπημένο σκύλο του, περπάτημα στη φύση και ταινίες στο σπίτι παρέα με τη σύζυγό του Ελεάνα Βλάχου είναι τα χόμπι του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα. 

Η γιόγκα της Νοτοπούλου

Με γιόγκα, θέατρο, σινεμά και βιβλία χαλαρώνει στον ελεύθερο χρόνο της η Κατερίνα Νοτοπούλου, διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης.

Η κυρία Νοτοπούλου παρακολουθεί μαθήματα γιόγκα μία φορά την εβδομάδα πριν πάει στο… Μαξίμου Θεσσαλονίκης, ενώ φροντίζει να βλέπει κάθε 10 ημέρες μία ταινία από τις νέες κυκλοφορίες στο σινεμά και μία παράσταση, κυρίως του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. 

Τζόκινγκ και σκι

Με γυμναστική ξεκινά το καθημερινό πρόγραμμα της Βούλας Πατουλίδου, αντιπεριφερειάρχου Θεσσαλονίκης. Η ίδια, πριν βρεθεί στο γραφείο της στη Βίλα Αλλατίνη, φροντίζει να κάνει μια στάση για περίπου δύο ώρες σε γυμναστήριο του Πανοράματος. Τα βράδια προτιμά να διαβάζει στον καναπέ του σπιτιού της. 

Ομως και ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, όταν βρει λίγο χρόνο, συνηθίζει να τρέχει στο Δημοτικό Γήπεδο Πανοράματος, ενώ φροντίζει να μη χάνει αγώνα της αγαπημένης του ομάδας, του ΠΑΟΚ, όταν έχει ελεύθερο χρόνο.  Λάτρης του σκι και του τένις είναι η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα.

Η κυρία Γούλα, όποτε βρίσκει ελεύθερο χρόνο από τις υποχρεώσεις της στον Δήμο Θεσσαλονίκης αλλά και τα δικαστήρια, στα οποία δικηγορεί καθημερινά, το… ρίχνει έξω. Επιλέγει, κυρίως, χιονοδρομικά κέντρα στη βόρεια Ελλάδα. 

Με τα πέδιλα του σκι έχει «σκίσει» τις πλαγιές των βουνών της Γαλλίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας και της Ιταλίας. Το «μικρόβιο» της μπήκε σε ηλικία μόλις οκτώ ετών, όταν είχε αποκλειστεί με τους γονείς της στα Χάνια και έπρεπε να φτάσουν με τα… πόδια στον Βόλο για να πάρουν το τρένο. Από εκείνο το περιστατικό αγάπησε τα χιόνια και το βουνό.

Εκτός από το σκι, η κυρία Γούλα παίζει τένις ή φωτογραφίζει πρόσωπα και κτίρια. Η φωτογραφία είναι άλλο ένα χόμπι της. Μάλιστα, εικόνες της έχουν συμπεριληφθεί και σε περιοδικά ερασιτεχνών φωτογράφων. Σε βιβλία, σινεμά και personal training αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του ο Σπύρος Πέγκας, αντιδήμαρχος Τουριστικής Προβολής και Διεθνών Σχέσεων. Ο ίδιος, βέβαια, λόγω ιδιότητας αγαπά πολύ τα ταξίδια και σε κάθε ευκαιρία επισκέπτεται κοντινούς και πιο… μακρινούς προορισμούς.

TRX και κηπουρική για τον Σάββα Αναστασιάδη

Γυμναστική και… κηπουρική κάνει, όταν του το επιτρέπουν οι κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις του, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης. Ο κ. Αναστασιάδης προτιμά το τζόκινγκ στη φύση. Τον ελεύθερο χρόνο του ο αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. ασχολείται, επίσης, με τον μπαχτσέ του στο χωριό του, στην Αυγή του Σοχού.

Ο κ. Αναστασιάδης καλλιεργεί λαχανικά και φρούτα, όπως μελιτζάνες, μαρούλια, ντομάτες και αγγούρια, φροντίζοντας για την καθημερινή σαλάτα της οικογένειάς του. Από το πρόγραμμά του δεν θα μπορούσε να λείπει το διάβασμα, με τα ιστορικά βιβλία να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεών του. 

Ράπτη και Καϊλή αγαπούν τους περιπάτους

Βόλτες στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης συνηθίζει να κάνει η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Ελενα Ράπτη, όταν βρίσκεται στην εκλογική της περιφέρεια. Της αρέσει, επίσης, να πηγαίνει σινεμά με τη μητέρα της, ενώ μία φορά την εβδομάδα γυμνάζεται για μιάμιση ώρα. 

Για βάδην στην παραλία του Αγγελοχωρίου με την αγαπημένη αδελφή της Μανταλένα πηγαίνει συχνά πυκνά τα πρωινά των Κυριακών, όταν και βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, η ευρωβουλευτής της Ελιάς Εύα Καϊλή. Πρόκειται για μια δραστηριότητα που τη χαλαρώνει από την κούραση και το βαρύ πρόγραμμα των Βρυξελλών.

Αν και αρειανός, παρακολουθεί τους αγώνες μπάσκετ και ποδοσφαίρου όλων των ομάδων ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Στον ελεύθερο χρόνο του ο αυτοδιοικητικός του νομού Θεσσαλονίκης πηγαίνει σινεμά και θέατρο και κάθε μέρα το πρωί «τρέχει» στον διάδρομο που έχει στο σπίτι του στο Πανόραμα. Οποτε δε το πρόγραμμά του είναι πιο χαλαρό, κάνει γυμναστική στο ύπαιθρο παρέα με την κουμπάρα του, ολυμπιονίκη Τασούλα Κελεσίδου. 

{{-PCOUNT-}}30{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα