Απάντηση Novartis για «επιλεκτικές διαρροές από απόρρητο φάκελο»

Ανακοίνωση της φαρμακευτικής για «ανακρίβειες και εικασίες»Για «ανακρίβειες, εικασίες και αναφορές, χωρίς κανέναν σεβασμό στους εργαζομένους» κάνει λόγο η φαρμακοβιομηχανία Novartis, σε ανακοίνωσή της με αφορμή τα δημοσιεύματα που αφορούν τη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης.

Οπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας, «θα προστατεύσουμε την εταιρία και τους ανθρώπους της με κάθε δυνατότητα που μας δίνουν οι κανόνες δικαίου». Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι η Novartis έχει ήδη πληρώσει πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στις Ηνωμένες Πολιτείες για υποθέσεις που αφορούσαν υπόγειες συναλλαγές.

Σχετικά με τις έρευνες που διεξάγονται από τις ελληνικές και τις αμερικανικές Αρχές, η Novartis σημειώνει τα εξής: «Καθώς η ερευνητική διαδικασία είναι σε εξέλιξη, προφανώς δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα σχόλιο γύρω από τις φήμες και τις κατηγορίες που αναπαράγονται στα ΜΜΕ, οι οποίες είναι αποτέλεσμα επιλεκτικών διαρροών ενός απόρρητου φακέλου και μέρος της προανάκρισης.

Το περιεχόμενο του φακέλου αυτού δεν μας είναι γνωστό στο σύνολό του, ούτε υπάρχει επίσημο κατηγορητήριο εναντίον της εταιρίας ή εργαζομένων της. Ο δημόσιος διάλογος γύρω από την υπόθεση περιλαμβάνει ανακρίβειες, εικασίες, πολιτική αντιπαράθεση, καθώς και αναφορές χωρίς κανέναν σεβασμό σε εργαζομένους μας».

Επίσης, προσθέτουν ότι για περισσότερους από 14 μήνες η Novartis συνεργάζεται με τις ελληνικές και τις αμερικανικές Αρχές, ενώ διεξάγει και τη δική της εσωτερική έρευνα.

«Επιδίωξή μας είναι η υπόθεση αυτή να διαλευκανθεί το ταχύτερο δυνατόν με διαφάνεια και ειλικρίνεια από όλους τους εμπλεκομένους. Είμαστε αποφασισμένοι να κατανοήσουμε σε βάθος τα δεδομένα της υπόθεσης και δεσμευόμαστε ότι θα δράσουμε ανάλογα για τυχόν πράξεις που δεν συνάδουν με τα υψηλά ηθικά επιχειρηματικά πρότυπά μας. Η δέσμευσή μας στη χώρα και η έμπρακτη υποστήριξη των Ελλήνων ασθενών και ευρύτερα της ελληνικής κοινωνίας παραμένουν ανεπηρέαστες» καταλήγει η ανακοίνωση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα