Ψήλωσε ο Μιλουτίνοφ

Ο Ολυμπιακός νίκησε στα Τρίκαλα (98-73), με τον Σέρβο να κάνει ρεκόρ καριέρας σε τέσσερις κατηγορίεςΑπό τη
Μαρία Τσίχλα

Ο Μιλουτίνοφ έσπασε τα κοντέρ και ο Ολυμπιακός νίκησε στα Τρίκαλα. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 98-73 των Τρικάλων για τη 16η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ, με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση, κάνοντας τέσσερα ρεκόρ καριέρας με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα, ο Σέρβος σέντερ έσπασε τα ρεκόρ του σε πόντους (20), ριμπάουντ (18), κλεψίματα (5), αλλά και στο σύστημα αξιολόγησης (46).

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν αντιμετώπισαν καμία δυσκολία στο παιχνίδι, καθώς τα Τρίκαλα αδυνατούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό τους, αφού η αποστολή τους αποτελούνταν από μόλις επτά αθλητές, οι οποίοι πάλεψαν, χειροκροτήθηκαν, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο στον αγώνα.

Οι Πειραιώτες αρχίζουν πλέον την προετοιμασία τους για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος το ερχόμενο Σάββατο κόντρα στην ΑΕΚ, καθώς θέλουν να είναι πανέτοιμοι και να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τίτλου.

Παράλληλα, η ΚΑΕ Ολυμπιακός πήρε θέση στη διαμάχη που έχει η ΕΟΚ με τους τέσσερις διαιτητές της Ευρωλίγκας.

Διαμαρτυρία

Με ανακοίνωσή τους οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτύρονται στην ΕΟΚ για τη στάση που κρατάει και ζητούν το πρόβλημα να επιλυθεί άμεσα.

Αφορμή για τη συγκεκριμένη ανακοίνωση ήταν ο ορισμός των Σχινά, Μάνου και Πουρσανίδη στον τελικό κόντρα στην ΑΕΚ, καθώς και ο ορισμός των διεθνών διαιτητών Κορομηλά και Παπαπέτρου σε αγώνες της Α2.

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 33-48, 57-74, 98-73.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Φώτης Τακιανός): Λούντζης 7, Σλαφτσάκης 7(1), Σκουλούδης 3, Τάταρης 6(2), Φιλντς 17, Τέιμς 21(5), Τζόουνς 12(2).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 3, Μιλουτίνοφ 20, Πρίντεζης 15, Παπανικολάου 17 (1), Μάντζαρης 3 (1) Μακ Λιν 8, Παπαπέτρου 16 (1), Στρέλνιεκς, Ρόμπερτς 5 (1), Μπόγρης, Ουίλτζερ, Τόμπσον 11 (1).

—-

Πετυχημένη πρόβα τελικού της ΑΕΚ στο Ρέθυμνο

Με πρωταγωνιστές τους Χάρις και Μαυροειδή, αλλά και με τις «ενέσεις» του Πάντερ η ΑΕΚ πέρασε από την Κρήτη.

Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν με 95-90 του Ρεθύμνου για τη 16η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ ανδρών και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στον τελικό Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό, ο οποίος θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στα «Δύο Αοράκια».

Οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα τα βρήκαν σκούρα κόντρα στο συγκρότημα του Νίκου Βετούλα, ωστόσο στην τελευταία περίοδο οι Χάρις (23 π.) και Μαυροειδής (18 π., 10 ριμπ.) είχαν αγωνιστικό οίστρο και με τη βοήθεια και του Γκριν (10 π., 13 ασ.) κατάφεραν να χτίσουν διαφορά ασφαλείας και τελικά να χαρίσουν τη νίκη στην «Ενωση». Το ντεμπούτο του έκανε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της «Ενωσης» Κέβιν Πάντερ (10 π.), ο οποίος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

Τα δεκάλεπτα: 29-22, 46-43, 69-65, 90-95.

ΡΕΘΥΜΝΟ (Νίκος Βετούλας): Γκούντγουιν 19, Μούντι 25 (4), Λι 7, Γιαννόπουλος 15 (4), Αρμστεντ 8, Ντάνιελς 2, Κώττας, Χριστοδούλου 5 (1), Στεφανίδης 1, Μόρισον 8 (20).

ΑΕΚ (Ντράγκαν Σάκοτα): Τζέιμς 7, Γκριν 10 (1), Χάρις 23 (2), Ατιτς, Χάντερ 13, Ξανθόπουλος, Σάκοτα 8, Βασιλόπουλος 3, Μαυροειδής 18, Καββαδάς 3, Πάντερ 10 (1).

—-

Η σούπερ γυμναστική του Γιάννη

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποκάλυψε τα μυστικά με τα οποία βελτίωσε τόσο πολύ το σώμα του. Ο «Greek Freak» δεν σταματά να δουλεύει εντός και εκτός παρκέ, καθώς οι απαιτήσεις του ΝΒΑ είναι τεράστιες και ο ίδιος θέλει να είναι πάντα στην κορυφή. Ο Ελληνας φόργουορντ ανέβασε δύο βίντεο στα social media με δύο ασκήσεις αρκετά δύσκολες, τις οποίες ακολουθούν και οι bodybuilders, που κάνουν ξεκάθαρο το πώς έχει βελτιώσει τόσο πολύ τη σωματοδομή του.

—-

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΖΕΪΜΣ

Πάτησε Ελλάδα και θέλει να κατακτήσει την Ευρωλίγκα ο Τζέιμς. Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε χθες και επίσημα την απόκτηση του Μάικ Τζέιμς, ο οποίος μάλιστα με το που έφτασε στην Αθήνα πήγε για προπόνηση.

«Πολλά μου έλειψαν από τον Παναθηναϊκό. Είμαι χαρούμενος που γύρισα. Ακόμα και ο αδελφός μου μού είπε πως νιώθει ότι γυρίσαμε σπίτι μας» τόνισε αρχικά ο 27χρονος γκαρντ κατά την άφιξή του και συνέχισε: «Ελπίζω να σηκώσω το τρόπαιο της Ευρωλίγκας. Αυτό είναι το πλάνο».

Από εκεί και πέρα η απόκτηση των Τζέιμς και Πέιν ανέβασε τον αριθμό των ξένων του Παναθηναϊκού στους εννέα, κάτι που σημαίνει ότι ο Τσάβι Πασκουάλ πρέπει να αποφασίσει ποιοι τρεις θα μείνουν εκτός για το ελληνικό πρωτάθλημα, χωρίς ωστόσο να βιάζεται.

Παράλληλα τα άσχημα νέα δεν λείπουν από το «τριφύλλι», καθώς ο Θανάσης Αντετοκούνμπο υπέστη θλάση και τρέχει για να προλάβει τον αγώνα κόντρα στη Χίμκι (23/02).

Τέλος, ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει σήμερα στις 17.00 στο «Νίκος Γκάλης» τον Φάρο (CosmoteSport4), θέλοντας να δώσει συνέχεια στην αήττητη πορεία του. Σχετικά με τις υπόλοιπες αναμετρήσεις, στις 18.00 θα διεξαχθούν οι αγώνες: Προμηθέας – Πανιώνιος, Αρης – Λαύριο και Κολοσσός – Κόροιβος, ενώ η 16η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί αύριο με το Κύμη – ΠΑΟΚ.

{{-PCOUNT-}}34{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα