Βίοι αντίθετοι!

Στα εύκολα με Νίμπουργκ η ΑΕΚ, με Καρσίγιακα ο άτυχος ΠΑΟΚ στη φάση των «16» του Τσάμπιονς ΛιγκΑπό τη
Μαρία Τσίχλα

Στα εύκολα η ΑΕΚ, δύσκολος ο δρόμος του ΠΑΟΚ για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Η «Ενωση» καλείται να αντιμετωπίσει τη Νίμπουργκ από την Τσεχία, ενώ, αντίθετα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα αγωνιστεί κόντρα στην τουρκική Καρσίγιακα. Η Νίμπουργκ τερμάτισε στη δεύτερη θέση του δευτέρου ομίλου με ρεκόρ 10-4, έχοντας κερδίσει δύο φορές τον Αρη.

«Πιο πλήρεις»

Σχετικά με την κλήρωση της ομάδας του, ο προπονητής της ΑΕΚ Ντράγκαν Σάκοτα ανέφερε: «Η Νίμπουργκ δεν διαθέτει βαρύ όνομα ως ομάδα. Εχει, όμως, σταθερή παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εμείς βρίσκουμε σιγά σιγά τη φόρμα μας. Είμαστε πιο πλήρεις. Θεωρώ ότι την περίοδο που θα την αντιμετωπίσουμε θα είμαστε ακόμη πιο ανταγωνιστικοί. Είμαστε αισιόδοξοι».

Το ίδιο ρεκόρ είχε και η αντίπαλος του ΠΑΟΚ, η οποία ωστόσο προέρχεται από τον πρώτο όμιλο και η παρουσία της στο τουρκικό πρωτάθλημα δεν είναι καθόλου καλή. 

Ο κόουτς του ΠΑΟΚ Ηλίας Παπαθεοδώρου σχολίασε την κλήρωση τονίζοντας: «Στη φάση των “16” όλες οι ομάδες είναι υψηλού επιπέδου. Υπάρχει χρόνος μέχρι αυτά τα ματς, όταν έρθει η στιγμή θα έχουμε φροντίσει και θα έχουμε προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα. Θεωρώ ότι έχουμε τις πιθανότητές μας».

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ελληνικών ομάδων και είναι προγραμματισμένοι για το διήμερο 6-7 Μαρτίου, ενώ οι ρεβάνς θα διεξαχθούν μία εβδομάδα αργότερα εκτός έδρας.

—-

Κεφάτος ο ΠΑΟ, καθάρισε εύκολα με 103-70 τον Φάρο

Ξεχείλιζε η ενέργεια του Παναθηναϊκού κόντρα στον Φάρο. Οι «πράσινοι» χωρίς καμία δυσκολία επικράτησαν με 103-70 των Λαρισαίων στο «Νίκος Γκάλης» για τη 16η αγωνιστική της Α1, τελειώνοντας τον αγώνα με 59% στα τρίποντα (13/22) και 10 τάπες.

Για ακόμα έναν αγώνα εξαιρετικός ήταν ο Κένι Γκάμπριελ (13 π., 7 ριμπ., 3 κοψ.), ενώ ξεχώρισε και ο Καλάθης (7 π., 11 ασ.). Το «Τριφύλλι» είχε συνεχώς πατημένο το γκάζι (27-15 στο 10′, 57-37 στο 20′), με τους παίκτες του Πασκουάλ να βγάζουν ένταση και ενέργεια για 40 λεπτά (86-55 στο 30′). Ολα αυτά υπό το βλέμμα των Τζέιμς και Μπουρούση.

Στο μεταξύ, στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού από τα γήπεδα της Α1 για τους επόμενους τρεις μήνες και πρόστιμο 10.000 ευρώ, για ένα ποστάρισμα που είχε κάνει πριν από τέσσερις μήνες στο Instagram για τον διαιτητή Σπύρο Γκόντα. Μετά την ανακοίνωση της ποινής του ο ισχυρός άντρας του Παναθηναϊκού εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι πίσω από την τιμωρία του κρύβεται μια καταγγελία του Ολυμπιακού, επεσήμανε την επίθεση του Γιώργου Μπόγρη στον Σωτήρη Γεωργίου και υπογράμμισε ότι από εδώ και στο εξής οι «πράσινοι» θα καταγγέλλουν κάθε μορφή δυσφήμησης του αθλήματος από την ΚΑΕ Ολυμπιακός.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα