Μονιμοποιούνται 2.183 πυροσβέστες!

Ανακοίνωση Τόσκα στη Βουλή. Ερχεται και τροπολογία για τους εποχικούς

Τη μονιμοποίηση στο Πυροσβεστικό Σώμα τον προσεχή Απρίλιο 2.183 πυροσβεστών, οι οποίοι υπηρετούσαν ως πενταετούς θητείας, ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βέττα, ο αναπληρωτής υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν προχώρησε στη μονιμοποίησή τους εντός τριών ετών, όπως είχε συμφωνηθεί, αλλά εντός ενός έτους.

Τον Απρίλιο

Οπως είπε, «σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και με τις προσπάθειες της Ολγας Γεροβασίλη, εντάσσονται στο μόνιμο προσωπικό. Η έναρξη έχει προδιαγραφεί για τον Απρίλιο του 2018, σε ενάμιση μήνα.
Γίνεται αυτή τη στιγμή η τελική επεξεργασία για την έκδοση της ΚΥΑ και στη συνέχεια θα εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα, που είναι κάτι τελείως τυπικό, για την πλήρη ένταξη αυτών των ανθρώπων» τόνισε ο κ. Τόσκας.

Σχετικά με τους απομείναντες πενταετούς υποχρέωσης, οι οποίοι δεν είχαν τα προσόντα και που οι ίδιοι έχουν αποδεχθεί ότι αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία, ο αν. υπουργός είπε ότι «ανανεώθηκε η πενταετής θητεία τους πέρυσι και συνεχίζουν να αμείβονται και να εργάζονται σύμφωνα με τη σύμβασή τους».

Αναφορικά με τους εποχικούς, ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι θα κατατεθεί σύντομα τροπολογία για συνέχιση της απασχόλησής τους και στην τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.