Τεθλιμμένες

Η Ν.Δ. οφείλει να ανακαλύψει τι ετοιμάζουν στον ΣΥΡΙΖΑΑπό τον
Μανώλη Κοττάκη

Θέμα συζήτησης στο περιστύλιο της Βουλής ήταν το βράδυ της Τετάρτης η παγωμάρα που επικρατούσε στις τάξεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια των ομιλιών των 10 πολιτικών προσώπων της αντιπολίτευσης εναντίον των οποίων συστάθηκε η προανακριτική επιτροπή. Οι βουλευτές της Ν.Δ. δήλωναν εντυπωσιασμένοι από την αμηχανία που επικρατούσε στα αριστερά έδρανα και από την απάθεια με την οποία γίνονταν δεκτές επιθέσεις ομιλητών με βαρύ φορτίο («ρουκέτα» Βενιζέλου περί εσχάτης προδοσίας).

Η πρώτη εκτίμηση που έγινε ήταν ότι η κυβέρνηση δεν έχει άλλα στοιχεία για τις υποθέσεις, γι’ αυτό και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης ύφος τεθλιμμένης χήρας. Αληθεύει, όμως, αυτή η εκτίμηση ή κάποιοι υποδύονταν τις… χαμηλοβλεπούσες, οι οποίες δήθεν στενοχωριούνται για την άδικη ταλαιπωρία των αντιπάλων τους; Η εκτίμησή μου είναι ότι υποδύονταν – ήταν «γραμμή». Από όλη τη διάταξη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. φάνηκε ότι κατέβηκαν στο γήπεδο με την τρίτη ομάδα για τρεις λόγους: ο πρώτος ήταν ότι ήθελαν να πέσουν όλοι οι προβολείς στους «κατηγορουμένους». Ο δεύτερος ήταν ότι η πείρα του βρόμικου 1989 υπήρξε πικρή για τον ενιαίο Συνασπισμό: από το 13% έπεσε στο 10% και, λίγο καιρό μετά, διασπάστηκε. Δεν έχει λόγο να εμφανίζεται σήμερα σαν πολιτικός Ιαβέρης, εξ ου και η απόφασή του να στείλει ξανά την υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Και ο τρίτος λόγος ήταν -εικάζω- ότι υποδύονταν τις τεθλιμμένες χήρες γιατί γνωρίζουν ότι έρχονται νέα στοιχεία από το εξωτερικό. Τυχαία επικαλέστηκε ο Τσίπρας για τρίτη φορά την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα; Οσοι διαφωνείτε με την εκτίμηση αυτή δεν έχετε παρά να ανακαλέσετε στη μνήμη σας τα εξής:

• Η -κατά Σαμαρά- πέτρα του σκανδάλου, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μίλησε πρωί και δεν παρενέβη στη βραδινή ζώνη πυρός. Τυχαίο;
• Η δεύτερη πέτρα του σκανδάλου, ο Πάνος Καμμένος, μίλησε στις 3 μετά τα μεσάνυχτα. Διακτινίστηκε.
• Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θρέφεται από την αντιπαράθεση με τον Αντώνη Σαμαρά, περιορίστηκε σε μια θεσμικού τύπου ομιλία, με την οποία αναζήτησε πολιτικές ευθύνες και θύμισε ότι στην υπόθεση Βατοπαιδίου δύο υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή παραιτήθηκαν από τα αξιώματά τους πριν από τη συγκρότηση της Εξεταστικής. Με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος στο τέλος τέλος τον μήνυσε, σχεδόν δεν ασχολήθηκε. Γιατί; Εγινε τόσο μεγάθυμος ξαφνικά ο άνθρωπος που, όταν του λες το όνομα «Σαμαράς», γυαλίζει το μάτι του όσο του ταύρου ο οποίος βλέπει κόκκινο πανί;

Προσωπικά, δεν «αγοράζω» το σχέδιο «τεθλιμμένες χήρες» – ή, εναλλακτικά, το σχέδιο «αποκοιμηθείτε». Οι άθλιοι κάτι ετοιμάζουν που η Ν.Δ. οφείλει να ανακαλύψει.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα