Πολιτική παραφωνία Αδωνη Γεωργιάδη

Οι κομματικές έριδες, οι συγκρούσεις, οι μικρές και οι μεγάλες συνωμοσίες, οι δικαιολογημένες και οι αδικαιολόγητες εντάσεις δεν είναι πρωτοφανή φαινόμενα στην Ελλάδα. Ενα έθνος που επί χιλιετίες έλαμπε και κυριαρχούσε ενωμένο, και κατόρθωνε να χάνει όποτε διαιρείτο, κάτι τέτοια τα έχει συνηθίσει. Είναι σε τέτοιον βαθμό ενσωματωμένη η ένταση στην πολιτική ζωή του τόπου μας, ώστε μια μεγάλη μερίδα των πολιτών θα… παραξενευόταν αν επικρατούσε γαλήνη.

Ωστόσο, ακόμα και στις εντάσεις, ακόμα και στις αντεγκλήσεις, στις αλληλοκατηγορίες και στη σύγκρουση των ποικίλων συμφερόντων υπάρχουν όρια – ειδικά σε περιόδους όπου δεν επικρατούν συνθήκες πολέμου ή συνταγματικής εκτροπής.

Η Ελλάδα αυτή την εποχή μπορεί να δοκιμάζεται από μια μεγάλη οικονομική κρίση και να γεύεται το πικρό ποτήρι της ευθείας εξάρτησης από τις βουλές των δανειστών, αλλά διατηρεί κάποιο επίπεδο δημοκρατικού βίου. Σε αυτό, με τον τρόπο τους, συμβάλλουν άπαντες. Οι εξαιρέσεις είναι λίγες.

Μία από τις θλιβερές εξαιρέσεις, από άποψη πολιτικής λειτουργίας και -κυρίως- αισθητικής, είναι ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης. Ευρισκόμενος σε μια πρωτοφανή (ακόμα και για τα δικά του, εξαιρετικά… ελαστικά μέτρα) έξαρση, φωνάζει, χειρονομεί και διατυπώνει με τόσο προκλητικό τρόπο απερίγραπτες απόψεις, που θίγουν πρώτα και κύρια και εκείνον, ο οποίος εκτίθεται, και τη Νέα Δημοκρατία, αλλά -πάνω απ’ όλα- τους Ελληνες πολίτες που δεν θέλουν να πέφτει τόσο χαμηλά ο δημόσιος λόγος.

Η χθεσινή εμφάνιση του κ. Γεωργιάδη στην τηλεόραση μόνο αξιοθρήνητη μπορεί να χαρακτηριστεί. Ηταν αντάξια κάποιου περιθωριακού που παραληρεί μπροστά σε κάμερα, όχι σημαίνοντος πολιτικού προσώπου. Ως έναν βαθμό ο κ. Γεωργιάδης έχει δίκιο να αγανακτεί, αν θεωρεί ότι κατηγορείται άδικα. Ομως, οφείλει να τηρεί σοβαρή στάση. Κι άλλοι κατηγορήθηκαν και παραπέμφθηκαν σε Ειδικά Δικαστήρια (π.χ. Κουτσόγιωργας, Πέτσος, Τσοβόλας), αλλά συμπεριφέρθηκαν αξιοπρεπώς.

Η Ν.Δ., το κόμμα που αυθεντικά εκπροσωπεί την παράταξη η οποία δημιούργησε ό,τι αξίζει στην Ελλάδα, πρέπει να διαχωρίσει τη θέση της σε αισθητικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο από τα… φάλτσα του κ. Γεωργιάδη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα