Κομβικό ντέρμπι!

Στον ΠΑΟ καίγονται για νίκη με τον Ολυμπιακό! Καθυστέρηση της Ευρωλίγκας στο θέμα ΓιαννακόπουλουΑπό τον
Γιώργο Σηφάκη

Τα πάντα στον Παναθηναϊκό κινούνται γύρω από τον αγώνα της Παρασκευής κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρώτης τετράδας, αλλά και για να πάνε με άλλη ψυχολογία την επόμενη αγωνιστική της Ευρωλίγκας στη Μαδρίτη για το ματς με τη Ρεάλ. 

Ο Πασκουάλ έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και λογικά πανέτοιμοι θα είναι και οι Γκάμπριελ και Λοτζέσκι για τη μάχη κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο. Η μεγάλη κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στη Euroleague και στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, μετά την τιμωρία που επιβλήθηκε στον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, μπορεί να εκτονώθηκε το τελευταίο διάστημα, αλλά το… παρασκήνιο της υπόθεσης έχει ακόμη πολύ ψωμί. Γι’ αυτό η πλευρά του Παναθηναϊκού, και όσο οι μέρες περνούν, εκφράζει σταθερά την απορία της για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην ανακοίνωση της απόφασης της Ευρωλίγκας, σχετικά με την έφεση που έχει υποβάλει το νομικό επιτελείο των έξι φορές πρωταθλητών Ευρώπης. Μάλιστα, στο «πράσινο» στρατόπεδο θεωρούν ότι η κωλυσιεργία που παρατηρείται από την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι επιτηδευμένη, ώστε να μην μπορέσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να παρακολουθήσει από κοντά το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (2/3, 21.15).

«Ούτε χαρτάκι»

Από εκεί και πέρα, δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Δεδομένης της εξάντλησης της αυστηρότητας που παρατηρείται από τις αρμόδιες Αρχές απέναντι στην ομάδα μας, θα πρέπει να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί ώστε να μη διακυβευτεί η πορεία μας προς το Βελιγράδι».

Μάλιστα, οι «πράσινοι» τόνισαν: «Μην απαντήσετε σε προκλήσεις αντιπάλων και “τρίτων” που θέλουν το κακό της ομάδας μας. Στηρίξτε τους αθλητές μας μόνο με τη φωνή. Αποφύγετε τη χρήση λέιζερ και οποιαδήποτε συμπεριφορά που δεν συνάδει με τα φίλαθλα και παναθηναϊκά ιδεώδη. Μην πετάξετε στο παρκέ ούτε… χαρτάκι και τους δώσετε την ευκαιρία να το εκμεταλλευτούν».

Τέλος, ο Ολυμπιακός… ξεμούδιασε στο Λαύριο, νικώντας σε φιλικό «τεστ» την ομάδα του Χρήστου Σερέλη με σκορ 97-75. Ανεπίσημο ντεμπούτο του Μπόμπι Μπράουν, αγωνίστηκε και ο Κιμ Τιλί.

—-

Χωρίς κόσμο ο Αρης κόντρα στον ΠΑΟΚ

Με ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών για όσα έγιναν στον αγώνα με το Λαύριο τιμώρησε τον Αρη ο αθλητικός δικαστής!

Συγκεκριμένα, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου (14 Φεβρουαρίου) η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη πήρε σπουδαία νίκη με 80-69 επί του Λαυρίου. Οσα έγιναν ωστόσο από τους οπαδούς του εντός του αγωνιστικού χώρου, όπως αναφέρεται στην απόφαση του αθλητικού δικαστή, είχαν ως αποτέλεσμα μια βαρύτατη τιμωρία για τους «κιτρίνους»: Δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, κάτι που σημαίνει ότι ο Αρης θα αγωνιστεί χωρίς τους φιλάθλους του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για τη 18η αγωνιστική, αλλά και κόντρα στον Προμηθέα για την 20ή αγωνιστική!

Οι «κίτρινοι», μάλιστα, καλούνται να πληρώσουν και πρόστιμο 3.500 ευρώ για τα ίδια επεισόδια, ενώ απαλλάχθηκαν για τα υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν στο ίδιο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, έπειτα από μία ημέρα καθυστέρηση (υποχρεωτικά, λόγω κακοκαιρίας), ο Τέραν Πέτεγουεϊ βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη, όπου αναμένεται να ενταχθεί άμεσα στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ. Ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ είναι πιθανό, μάλιστα, να βρει στο παρκέ όλους τους νέους συμπαίκτες του στην πρώτη προπόνησή του, αφού οι διεθνείς Αντώνης Κόνιαρης, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Δημήτρης Κατσίβελης ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με την Εθνική Ανδρών.

—-

Η μάχη του NτεΡόζαν με την κατάθλιψη

Συγκλόνισε η κατάθεση ψυχής του σταρ των Τορόντο Ράπτορς ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, ο οποίος σε συνέντευξή του μίλησε για την κατάθλιψη που τον βασάνιζε για χρόνια. «Είναι ένα από τα πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με το πόσο άφθαρτοι δείχνουμε ότι είμαστε. Στο τέλος της ημέρας είμαστε όλοι άνθρωποι» είπε αρχικά ο 28χρονος άσος του ΝΒΑ, ο οποίος φέτος μετράει 23,9 πόντους, 5,2 ασίστ και 4 ριμπάουντ ανά ματς.

Μπορεί, λοιπόν, να κερδίζει σχεδόν 30.000.000 δολάρια τον χρόνο, ωστόσο παραδέχτηκε ότι βασανιζόταν για χρόνια από κατάθλιψη: «Αυτό είναι κάτι αληθινό. Είμαστε όλοι άνθρωποι. Γι’ αυτό βλέπω τον κάθε άνθρωπο και τον συναντώ με τον ίδιο τρόπο». Με αυτά τα λόγια ο χαρισματικός σούτινγκ γκαρντ των Ράπτορς επιβεβαίωσε τον Eλληνα φιλόσοφο και μαθηματικό Πυθαγόρα, ο οποίος είχε πει: «Ποτέ μην ψάχνεις την ευτυχία, είναι πάντα μέσα σου». Εξάλλου, η πίεση του πρωταθλητισμού επηρεάζει και τους αδαμάντινους χαρακτήρες, όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος, παρότι ψύχραιμος χαρακτήρας, θύμωσε με τον εαυτό του στη χθεσινή ήττα των Μιλγουόκι Μπακς από τους Πέλικανς (121-123).

Στο μεταξύ, στο πένθος βυθίστηκε το NBA στο άκουσμα του θανάτου (αυτοκινητικό δυστύχημα) του πασίγνωστου ατζέντη Νταν Φέγκαν, ο οποίος στο πελατολόγιό του έχει παίκτες όπως ο Ουόλ, ο Κάζινς και ο Χάουαρντ.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα