Στα «μισά» η ποινή

Η Ευρωλίγκα μείωσε την «καμπάνα» του Γιαννακόπουλου του σε πέντε μήνες και θα χάσει όλη τη σεζόνΑπό τη
Μαρία Τσίχλα

Mείωσε σχεδόν κατά το ήμισυ (πέντε μήνες) την ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους του Δημήτρη Γιαννακόπουλου η Ευρωλίγκα. Oπως είναι γνωστό, η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είχε τιμωρήσει τον ισχυρό άνδρα της «πράσινης» ΚΑΕ με απαγόρευση εισόδου από τους αγωνιστικούς χώρους για 12 μήνες, λόγω των αναρτήσεών του στο Instagram μετά την αναμέτρηση κόντρα στη Φενερμπαχτσέ.

Η συγκεκριμένη απόφαση είχε εξοργίσει τον Γιαννακόπουλο, ο οποίος αρχικά θέλησε να πάρει ακραία μέτρα (δημοψήφισμα για την αποχώρηση της ομάδας από την Ευρωλίγκα), αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να χαμηλώσει τους τόνους και να αφήσει τη σεζόν να κυλήσει ως έχει, περιμένοντας παράλληλα τη δικαίωσή του, καθώς είχε καταθέσει έφεση. Η απόφαση της έφεσης γνωστοποιήθηκε χθες, με τη διοργανώτρια Αρχή να αρνείται το αίτημα ολικής διαγραφής της ποινής, μειώνοντάς τη όμως από 12 σε πέντε μήνες, ενώ πρόσθεσε και χρηματικό πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται ότι θα φέρει εξελίξεις στον Παναθηναϊκό, του οποίου η σχέση με την Ευρωλίγκα είναι ήδη τεταμένη. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε δηλώσει στον παρελθόν ότι, εάν δεν αθωωνόταν, αυτή η σεζόν θα είναι η τελευταία για εκείνον και τους «πρασίνους» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και πλέον άπαντες περιμένουν την επόμενη επίσημη τοποθέτησή του.

Σχετικά με το αγωνιστικό κομμάτι, οι Ρίβερς και Λοτζέσκι προπονήθηκαν κανονικά και ανεβάζουν ρυθμό για το ντέρμπι με τους «ερυθρολεύκους», ενώ στα «πιτς» παραμένει ο Γκάμπριελ.

Τέλος, ο υπεύθυνος διαιτησίας της Ευρωλίγκας Ρίτσαρντ Στόουκς αναμένεται ότι θα δώσει το «παρών» στον αγώνα της ερχόμενης Παρασκευής ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό ώστε να κρίνει τις διαιτητικές αποφάσεις, καθώς πρόκειται για ένα σημαντικό παιχνίδι, που ενδέχεται να κρίνει πολλά στην κατάταξη των δύο ομάδων εν όψει των πλέι οφ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα