Τους επιπλήττει ο Τόσκας!

Ολοι οι «μάχιμοι» αστυνομικοί γνωρίζουν ότι παίζουν μποξ μετο ένα χέρι δεμένο

Από τον
Δημήτρη Παπαγεωργίου*

Εχω αρκετούς φίλους αστυνομικούς. Οταν τους αναφέρω το όνομα Τόσκας, γελούν. Ειδικά μετά την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία αντιεξουσιαστές έκαναν «περίπατο» σε όλη τη χώρα σπάζοντας μαγαζιά, καταλαμβάνοντας κτίρια, εισερχόμενοι σε νοσοκομεία, πετώντας χειροβομβίδες κατά αστυνομικών τμημάτων και επιτιθέμενοι με μολότοφ κατά στατικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ., γελούν πιο πολύ. Γιατί; Γιατί ο κ. Τόσκας πήγε στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και έκανε παρατηρήσεις στους αστυνομικούς ότι δεν κάνουν αρκετά καλά τη δουλειά τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που φρόντισε με κάθε τρόπο να ευνουχίσει την ΕΛ.ΑΣ., που με κάθε τρόπο επισημοποίησε τους περιθωριακούς των Εξαρχείων προσπαθώντας να τους μετατρέψει ακόμη και σε επίσημους συνομιλητές, κάνει παρατηρήσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

Παρατηρήσεις τις οποίες εάν η «ηγεσία» μεταφέρει προς τα «κάτω» θα πέσει το γέλιο της αρκούδας. Γιατί όλοι οι «μάχιμοι» αστυνομικοί γνωρίζουν ότι «παίζουν μποξ με το ένα χέρι δεμένο πίσω από την πλάτη τους» όσο στην κυβέρνηση είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Γνωρίζουν για τους βαθείς δεσμούς μεταξύ «αλληλέγγυων» και τυχαίων «περαστικών» και του κομματικού μηχανισμού της Κουμουνδούρου. Γνωρίζουν για τους Λάμπρου αυτού του κόμματος. 

Γνωρίζουν ότι καθένας από αυτούς είναι όχι απλά «αναλώσιμος» αλλά σίγουρα θύμα των δεσμών αυτών, σε περίπτωση που προσπαθήσουν να κάνουν την δουλειά τους.

Ειδικά όταν ο κ. Τόσκας ήταν αυτός που είχε ανακοινώσει τη διάλυση της Ομάδας Δέλτα, της ομάδας δηλαδή με τις περισσότερες επιτυχίες -λόγω και δομής- στον πυκνό αστικό ιστό της Αθήνας. Και μάλιστα μόλις λίγες ημέρες μετά το αίτημα που είχε διατυπώσει η… Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αμέσως μετά τη διάλυση της συγκεκριμένης ομάδας είχε βγει και πανηγύριζε σημειώνοντας: «Η διάλυση ενός σώματος που μόνο στόχο είχε τις καταδρομικές επιθέσεις σε βάρος διαδηλωτών και την καταστολή των λαϊκών αγώνων, μιας ομάδας που λειτούργησε με πρακτικές συμμορίας που θύμιζαν φασιστικά τάγματα εφόδου, θα έπρεπε να είναι αυτονόητη για μια αριστερή κυβέρνηση». Για να συνεχίσει: «Οι μέρες της τρομοκρατίας απέναντι σε όποιον σήκωνε το ανάστημά του πρέπει να παρέλθουν ανεπιστρεπτί».

«Λαϊκοί αγώνες», «συμμορία» η ΕΛ.ΑΣ. και τρομοκρατία κατά «αγωνιστών». Τα ίδια ακριβώς που λένε και αυτοί που σήμερα τα σπάνε και με τους οποίους ο κ. Τόσκας ήθελε να… συζητήσει κάποτε, όταν σημείωνε: «Εχω καλέσει τις συλλογικότητες από τα Εξάρχεια να συζητήσουμε για να υπάρξει ανεμπόδιστη και ελεύθερη έκφραση των ιδεών».

Και μετά ερχόμαστε στο σημείο όπου «άγνωστοι» πετάνε χειροβομβίδες κατά αστυνομικών τμημάτων. Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Είτε πράγματι οι αστυνομικοί δεν κατάλαβαν ότι τους πετάνε χειροβομβίδες είτε επρόκειτο για μια προσπάθεια αποσιώπησης του γεγονότος. Ο,τι από τα δύο και να συμβαίνει, είναι δραματικό.

*Δημοσιογράφος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα