Βήμα πρόκρισης!

Από τον
Χάρη Δάντση

Μπορεί να μην πήρε αυτό που άξιζε, όμως το 1-1 με την Αστάνα στο παγωμένο Καζακστάν για την τέταρτη αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ διατήρησε τον Ολυμπιακό σε τροχιά πρόκρισης. Παράλληλα, η εμφάνιση των «ερυθρολεύκων» ζέστανε ακόμη περισσότερο τον κόσμο, εν όψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, που ακολουθεί.

Με αρκετές εκπλήξεις παρέταξε την ομάδα του Πειραιά στην Astana Arena ο Πάουλο Μπέντο. Ο Πορτογάλος τεχνικός, που είχε αφήσει τους Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνη και Ντα Κόστα στον Πειραιά, κράτησε στον πάγκο τους Φιγκέιρας, Ελιουνούσι, Καπίνο και Ιντέγε για να μην επιβαρυνθούν. Προτίμησε τους Μπουχαλάκη, Καμπιάσο και Μάρτινς για τη μεσαία γραμμή, αλλά και τον Μανθάτη για να καλύψει το δεξί «φτερό» της επίθεσης.

Λάθος της άμυνας

Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν με κεφαλιά του Βιάνα στο 4′, όμως οι Καζάκοι άνοιξαν το σκορ με τον Ντεσπότοβιτς στο 8′. Ευθύνη για το γκολ φέρει η άμυνα των Πειραιωτών. Παρ’ όλα αυτά οι πρωταθλητές Ελλάδας αντέδρασαν, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες στο 21′ με τον Καρντόσο και στο 31′ (παραλίγο να σημειωθεί αυτογκόλ), για να ισοφαρίσουν τελικά με κεφαλιά του Σεμπά στο 30′. Την ασίστ στον Βραζιλιάνο μέσο, που ήταν από τους κορυφαίους του ματς και στο 39′ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, έδωσε ο πολύ καλός χθες Μανθάτης. Σπουδαία απόκρουση έκανε ο Λεάλι στο 23′.

Στο δεύτερο ημίχρονο η είσοδος του Ελιονούσι έδωσε ενέργεια στην ομάδα του Πειραιά. Ο Νορβηγός εξτρέμ είχε σημαντικές ευκαιρίες να χριστεί σκόρερ στο 70′ και το 73′, όμως η μεγαλύτερη στιγμή ήταν στο 85′, όταν το εξαιρετικό σουτ του Μάρτινς απέκρουσε εντυπωσιακά ο Εριτς, με την μπάλα να χτυπάει και στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 90+4′ ο Καρντόσο έστειλε την μπάλα με κεφαλιά δίπλα από τη δεξιά συμβολή των δοκαριών.

Στο άλλο ματς του ομίλου, ΑΠΟΕΛ – Γιουνγκ Μπόις 1-0 (69′ Σωτηρίου).

ΑΣΤΑΝΑ (Στάνιμιρ Στοΐλοφ): Εριτς, Μακσίμοβιτς, Μουζίκοβ, Ντεσπότοβιτς (82′ Κουλμπέκοφ), Σίτοβ, Μπεϊσεμπέκοβ, Τοουμάσι (90+3′ Ναχαριάν), Μάλι, Λογκβινένκο, Καμπανάγκα, Σόμκο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Βιάνα, Ρέτσος, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο (80′ Ρομαό), Μάρτινς (90+1′ Ανδρούτσος), Μανθάτης (64′ Ελιονούσι), Σεμπά, Καρντόσο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα