Γκρίζος Λύκος ο Ερντογάν!

Αθλιότητες και απειλές: «Γλιτώσατε να γίνετε παστά ψάρια»

Ο Ερντογάν σχημάτισε το σήμα της ακραίας δείχνοντας ποιος είναι

Αγριεύουν τα πράγματα με την Τουρκία Σε φυλάκιο του Εβρου διανυκτέρευσε ο αρχηγός ΓΕΣ Φοβάται «θανατηφόρο χτύπημα» ο Καμμένος Οργή λαού στην Ορεστιάδα Απαράδεκτη δήλωση από τον ΣταμάτηΗ Θέση μας: Γκρίζος Λύκος έγινε ο Ερντογάν

Διαβάστε επίσης:

►Πιέσεις για τους δύο στρατιωτικούς και επιφυλακή στον Εβρο

►Κραυγαλέο ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ με τον κατώτατο μισθό

►Το τέρας που βίαζε την ανιψιά του

►Η δημοσιογραφία αποχαιρετά τον δάσκαλο Χρήστο Πασαλάρη

►Δεν πήγαινε στο σχολείο με τρύπια παπούτσια…

►Θύελλα για τις μίζες της Siemens στα κόμματα

►Σύνταξη από τα 60 έως τα 62 έτη για εργαζομένους με ανθυγιεινά!

Σε ένα νέο παραλήρημα, απείλησε πάλι την Ελλάδα, μιλώντας για τον… Σαγγάριο και κάνοντας το σήμα των εθνικιστών

Από τον
Γιώργο Τραπεζιώτη

Οντας πια σε κατάσταση μόνιμου νεοοθωμανικού παροξυσμού και μιλώντας με ύφος χιλίων… σουλτάνων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αυτήν τη φορά επέλεξε να απευθύνει χαιρετισμό στο φανατικό πλήθος των οπαδών του, που έσπευσε να ακούσει την ομιλία του στη Μερσίνη, κάνοντας το σήμα των Γκρίζων Λύκων! Δείχνοντας ότι έχει αποθρασυνθεί και ότι είναι πλέον ανεξέλεγκτος, ο Τούρκος πρόεδρος κλιμάκωσε μάλιστα τις προκλήσεις του, ειδικά σε βάρος της χώρας μας.

Λίγες ώρες αργότερα, χθες, σε άλλη ομιλία του, στο πλαίσιο του Συνεδρίου του Σαγγάριου, στράφηκε ανοιχτά κατά της Ελλάδας, λέγοντας απειλητικά πως «όσοι θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους ας πάνε να κοιτάξουν την πρόσφατη Ιστορία. Οσοι εκστομίζουν μεγαλύτερες κουβέντες από το μπόι τους πρώτα να διαβάσουν βιβλία Ιστορίας. Ας μάθουν πολύ καλά πώς γλίτωσαν να γίνουν παστά ψάρια στον Σαγγάριο και πώς έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα (σ.σ.: αναφέρεται στη Μάχη του Σαγγάριου τον Αύγουστο του 1921)».

Από τη Μερσίνη, πάντως, κλείνοντας πολιτικά το μάτι στις πιο ακραίες, εθνικιστικές φωνές της Τουρκίας, ο πρόεδρος της χώρας ακόμη μία φορά στράφηκε κατά πάντων υιοθετώντας τη γνωστή προκλητική ρητορική του. Μίλησε εκ νέου για πιθανή επιστράτευση -με φόντο την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» κατά των Κούρδων στην Αφρίν της Συρίας-, δήλωσε έτοιμος να πολεμήσει και ο ίδιος, ενώ τόνισε ότι «δεν ξέρουν τους Τούρκους» οι νατοϊκοί εταίροι, οι Ευρωπαίοι και προφανώς οι Κούρδοι «τρομοκράτες», τονίζοντας πως «είμαστε ένα έθνος 81.000.000».

«Οταν γίνει η επιστράτευση, τότε θα πάω μαζί σας πρώτος» δήλωσε ο «σουλτάνος», προσθέτοντας πως «δεν ξέρουν το τουρκικό έθνος, δεν ξέρουν τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις», ενώ προειδοποίησε ότι η εκστρατεία θα συνεχιστεί και μετά την Αφρίν, καθώς, όπως είπε, «θα περάσουμε ανατολικά του Ευφράτη για να εξαλείψουμε τους τρομοκράτες».

Μπορεί από τη Μερσίνη να μην αναφέρθηκε ευθέως στην Ελλάδα μετά τις τελευταίες προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ, φρόντισε ωστόσο να το κάνει έμμεσα μιλώντας για την ύπαρξη ενός «μοναδικού έθνους», το οποίο «περιλαμβάνει Τούρκους, Κούρδους, Πόντιους, Κιρκάσιους, Γεωργιανούς, Αραβες και Ρωμιούς (Ελληνες της Κωνσταντινούπολης)». «Ενα έθνος, μια σημαία, ένα κράτος, μια πατρίδα» ήταν χαρακτηριστικά το μήνυμά του προς το συγκεντρωμένο πλήθος, κάνοντας το σήμα των Γκρίζων Λύκων…

Από τα πυρά Ερντογάν δεν γλίτωσε το ΝΑΤΟ, που το κατηγόρησε για «έλλειψη υποστήριξης» στη Συρία. «Ε, ΝΑΤΟ, πού είσαι;» ρώτησε απευθυνόμενος προς τους οπαδούς του ο «σουλτάνος», κατηγορώντας τη Βορειοατλαντική Συμμαχία για δύο μέτρα και δύο σταθμά. Η Τουρκία, ως κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, έστειλε στρατιώτες όταν της ζητήθηκε, έσπευσε να θυμίσει ο Ερντογάν, για να πετάξει το «καρφί» πως δεν έλαβε όμως υποστήριξη σε αντάλλαγμα. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Τουρκίας απηύθυνε επείγουσα έκκληση για συνδρομή της συμμαχίας, λέγοντας ότι «απειλούνται τα σύνορά της».

Στο πόδι η Ορεστιάδα για τους κρατούμενους Ελληνες αξιωματικούς

«Πλημμύρισε» από κόσμο η κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας, όπου χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση συμπαράστασης για τους δύο Ελληνες αξιωματικούς που κρατούνται στις Φυλακές της Αδριανούπολης. Στη συγκέντρωση συμμετείχε πλήθος κόσμου, ενώ για σήμερα προγραμματίστηκε νέα κινητοποίηση συμπαράστασης για τους Ελληνες στρατιωτικούς. Σύλλογοι και φορείς από τις Φέρες σχεδιάζουν στις 2 το μεσημέρι πορεία ειρήνης από τις Φέρες προς το τελωνείο των Κήπων.

Στην Ορεστιάδα άρχισε να καταφτάνει κόσμος απ’ όλη την Ελλάδα ήδη από το μεσημέρι του Σαββάτου. Στη χθεσινή συγκέντρωση παρόντες ήταν ο δήμαρχος της ακριτικής πόλης Βασίλης Μαυρίδης και ο μητροπολίτης Διδυμότειχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός.
Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να προβεί σε οποιαδήποτε απαραίτητη ενέργεια για να τεθεί επιτέλους ένα τέλος στην κράτηση των δύο στρατιωτικών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Οι διαδηλωτές κρατούσαν στα χέρια τους ελληνικές σημαίες, ενώ τραγουδούσαν και τον εθνικό ύμνο.

Προηγήθηκε ποδηλατοπορεία συμπαράστασης στους δύο στρατιωτικούς και στις οικογένειές τους από μέλη του ποδηλατικού συλλόγου «Ρήσος» Ορεστιάδας. Οι ποδηλάτες άρχισαν στις 10 το πρωί από την κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας, πήγαν με τα ποδήλατα μέχρι το τελωνείο στις Καστανιές και έπειτα επέστρεψαν και ενώθηκαν με τον κόσμο που συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Υπενθυμίζεται ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία της Ορεστιάδας έχουν διακόψει όλες τις εκδρομές προς την Αδριανούπολη, ενώ έχουν σχεδόν μηδενιστεί τις τελευταίες μέρες και οι διελεύσεις Ελλήνων με αυτοκίνητα από το τελωνείο των Καστανεών.

Εξάλλου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι και στη Θεσσαλονίκη έξω από το προξενείο της Τουρκίας, επί της οδού Αγίου Δημητρίου.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα