Υιοθετούν δέντρα στον Δήμο Παύλου Μελά

«Υιοθέτησε κι εσύ ένα δέντρο»! Με αυτό το σύνθημα ο Δήμος Παύλου Μελά καλεί τους πολίτες να αποκτήσουν το δικό τους… δέντρο στην περιοχή. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει στόχο να φέρει κοντά τους δημότες στη γειτονιά.Τα νέα δέντρα τοποθετούνται σε θέσεις παλιών, που είτε είχαν «αρρωστήσει» είτε είχαν γεράσει και έπρεπε να κοπούν. Οι φυτεύσεις σε δενδροδόχους συνεχίζονται σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου, ύστερα από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της περιοχής.

Τα μηνύματα, δε, που λαμβάνει η αρμόδια υπηρεσία είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Σύμφωνα με τη διοίκηση του Δήμου Παύλου Μελά, «οι υιοθεσίες δέντρων συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη και την προστασία τους, ειδικά στα σημεία που είναι αδύνατο το αυτόματο πότισμά τους.

«Μέχρι στιγμής έχει καλυφθεί το 70% των νέων δέντρων. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από οικογένειες και μικρά παιδιά. Η μόνη υποχρέωση που έχουν όσοι υιοθετήσουν κάποιο δέντρο είναι να το φροντίζουν και να το ποτίζουν τουλάχιστον για τα δύο πρώτα χρόνια» σχολιάζει στη «δημοκρατία» ο Σάκης Λαζαρίδης, εντεταλμένος σύμβουλος Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Παύλου Μελά.

Σημειώνεται πως όσοι επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα δέντρο μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2313-302830 (Σταυρούπολη), 2313-302329 (Πολίχνη), 2313-502106 (Ευκαρπία). Οι διαθέσιμες θέσεις για την επαναφύτευση νέων δέντρων αγγίζουν τις 300 και βρίσκονται στις οδούς Βενιζέλου, Καραολή και Δημητρίου, Μακρυγιάννη, Αγνωστου Στρατιώτη κ.ά.

Βαγγέλης Στολάκης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα