Βέροια: Η οδός Ειδικού Φρουρού Χαρ. Αμανατίδη

Τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας οδού που φέρει το όνομα «Ειδικού Φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη» έγιναν στη Βέροια, ως ελάχιστος φόρος τιμής στον ειδικό φρουρό Χαράλαμπο Αμανατίδη, που τραυματίστηκε θανάσιμα το 2004 κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Με αυτόν τον τρόπο αναγνωρίζονται, επίσης, το έργο και η κοινωνική προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας. Πρόκειται για την οδό που διέρχεται μπροστά από τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας στη Βέροια. Η τελετή πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου Βέροιας Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη και της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.Στην επιμνημόσυνη δέηση που έγινε κατά τη διάρκεια της τελετής χοροστάτησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, συνεπικουρούμενος από τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη Σωφρόνιο Φάκα.
Τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας της οδού πραγματοποιήθηκαν από τον δήμαρχο Βέροιας, τον γενικό επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγο Ανδρέα Αποστολόπουλο και τον διοικητή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας, αστυνομικό διευθυντή Διονύσιο Κούγκα.

Ο Χαράλαμπος Αμανατίδης υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Κηφισιάς. Στις 31 Δεκεμβρίου 2004 εκτελούσε υπηρεσία ως σκοπός φρούρησης στην οικία του στρατιωτικού ακολούθου της βρετανικής πρεσβείας. Βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος στο φυλάκιο της σκοπιάς, έχοντας δεχθεί πολλαπλά τραύματα από πυροβόλο όπλο. Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο θάνατός του οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια.