Αρχές του 2020 οι S-400 στα χέρια του «σουλτάνου» Ερντογάν

Εναν χρόνο νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί φαίνεται πως θα πάρει στα χέρια του ο «σουλτάνος» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ους ρωσικούς S-400!

Αυτό επιβεβαίωσε χθες με δηλώσεις του ο Βλαντιμίρ Κόζιν, σύμβουλος του Ρώσου προέδρου και αρμόδιος σε ζητήματα στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας, λέγοντας πως η συμφωνία Αγκυρας - Μόσχας θα αρχίσει να υλοποιείται στις αρχές του 2020.

«Η τουρκική πλευρά εξέφρασε την επιθυμία να επιταχύνει την υλοποίηση της συμφωνίας για την πώληση των S-400 και σε αυτή την περίπτωση βρήκαμε τη βέλτιστη εκδοχή, ανταποκριθήκαμε ώστε να επιταχύνουμε την υλοποίηση της συμφωνίας, η οποία θα αρχίσει να υλοποιείται κάπου στις αρχές του 2020» είπε χαρακτηριστικά ο Κόζιν. Και στη συνέχεια πρόσθεσε πως «εάν μιλάμε για την Τουρκία, εκτιμάμε τη στάση της τουρκικής ηγεσίας, η οποία διακήρυξε επανειλημμένα ότι το εθνικό συμφέρον έχει προτεραιότητα», αναφερόμενος στις έντονες πιέσεις που ασκεί το ΝΑΤΟ στη Τουρκία, ώστε να μην προχωρήσει στην αγορά των ρωσικών όπλων.

Ο Κόζιν παραδέχθηκε πάντως ότι οι δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία περιπλέκουν τις πωλήσεις ρωσικών οπλικών συστημάτων, ωστόσο η Μόσχα είναι έτοιμη να εργαστεί σε δύσκολες συνθήκες και συνεχίζει να πουλάει ρωσικά οπλικά συστήματα σε άλλες χώρες, περισσότερα μάλιστα από όσα σχεδίαζε να πουλήσει!