Θύελλα για τον Πάγκαλο

Οι απαξιωτικές δηλώσεις του για την Ηράκλεια Σερρών προκάλεσαν την αντίδραση του τοπικού μητροπολίτηΣάλο έχουν προκαλέσει οι απαράδεκτες δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρου Πάγκαλου για την Ηράκλεια Σερρών αλλά και τους κατοίκους της περιοχής. Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο Θεόδωρος Πάγκαλος αναφέρθηκε -χωρίς μάλιστα να ερωτηθεί- στο πρόσφατο περιστατικό με την επίθεση σε γιατρούς στο Κέντρο Υγείας της Ηράκλειας Σερρών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Διαμαρτυρήθηκε ο πληθυσμός της περιοχής και επιτέθηκε για να κάψει το Κέντρο Υγείας. Το πρόβλημα είναι απλό και είναι ευθύνη του ΠΑΣΟΚ. Δεν έπρεπε στην Ηράκλεια Σερρών να υπάρχει Κέντρο Υγείας».

Ομως, ο πρώην υπουργός δεν σταμάτησε εκεί και συνέχισε λέγοντας: «Εχετε πάει στην Ηράκλεια Σερρών; Ε, περάστε μια φορά να δείτε. Είναι ένα χωριό με δέκα σπίτια και επιπλέον τους κατοίκους τούς είχαν φέρει οι Τούρκοι ως δούλους από την Αίγυπτο»…

Οι δηλώσεις αυτές του Θεόδωρου Πάγκαλου προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων από τον πολιτικό κόσμο αλλά και από την τοπική κοινωνία. Μάλιστα, ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον κ. Πάγκαλο. «Περιστατικά ως αυτό μπορούν να συμβούν οπουδήποτε» σημειώνει ο κ. Μακάριος και προσθέτει: «Εγινα προσωπικώς μάρτυς αναλόγου περιστατικού στην Αθήνα με τους αριστοκράτες (!), ως σεις νομίζετε, κατοίκους της να χειροδικούν εντός λεωφορείου».

«Οι κάτοικοί μας είναι αγανακτισμένοι με όσα δηλώσατε. Εχουν πολύ θυμό στις ψυχές τους για την υποτίμηση που εισέπραξαν από ένα πολιτικό στέλεχος και μάλιστα με σπουδαίες θέσεις στην καριέρα του, και για την αγενή συμπεριφορά σας» αναφέρει -μεταξύ άλλων- ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα