Ωρα μηδέν για τα οικονομικά των κομμάτων

Παπαγγελόπουλος: Ο φάκελος βρίσκεται στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, η Δικαιοσύνη πλέον ερευνά τα σκάνδαλα!Στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος βρίσκεται ο φάκελος με τα οικονομικά των κομμάτων, όπως ενημέρωσε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, σημείωσε ότι οι εισαγγελείς δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη την έρευνά τους, ξεκαθαρίζοντας πως η Δικαιοσύνη θα αφεθεί απερίσπαστη και ανεπηρέαστη να ολοκληρώσει τη δουλειά της.
Οπως είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ ενημέρωσε ότι δεν έχει αποσταλεί ακόμη στο υπουργείο Δικαιοσύνης φάκελος για κάποιο πολιτικό πρόσωπο.

Τα παράθυρα

«Η Δικαιοσύνη πλέον ερευνά τα σκάνδαλα. Το μόνο που χρειαζόταν η Δικαιοσύνη ήταν να ανοίξουν κάποια παράθυρα που κάποιοι τα είχαν επιμελώς κλείσει και να μπει φως και αέρας» όπως σημείωσε.
Ο κ. Παπαγγελόπουλος επέλεξε να μην ανοίξει περαιτέρω τα χαρτιά του, ωστόσο δήλωσε την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει και δεν ενημερώνει για υποθέσεις που είναι σε εξέλιξη, «παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα περί σκευωριών, συνωμοσιών -διεθνών, μάλιστα- στα οποία έχω αναδειχθεί σε εξπέρ» όπως ανέφερε σκωπτικά.

Ενδεικτικό των παραπάνω είναι και το γεγονός ότι δεν παρείχε καμία επιπλέον ενημέρωση πέρα από την απάντηση των αρμόδιων υπηρεσιών στο ερώτημα αναφορικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η έρευνα στην υπόθεση των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων.
Την ίδια ώρα, πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε όσα του καταλογίζονται από την αντιπολίτευση το τελευταίο διάστημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δοκιμάζει στο πετσί του» τους «κουτσαβακισμούς» και τις «αλητείες». Οπως είπε, η «μάχη του καλού και του κακού είναι αέναη», η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μάχη της και όποιο αποτέλεσμα και αν προκύψει «καλό θα είναι για τον τόπο».

Για τα δάνεια

Από την πλευρά του, ο επερωτών βουλευτής υποστήριξε ότι άμεσα θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας δικογραφίες για τα δάνεια των κομμάτων, επικαλούμενος δημοσιογραφικές πληροφορίες.
Αναφερόμενος δε στην ανυποληψία των καθεστωτικών κομμάτων, επικαλέστηκε το δημοσίευμα-βόμβα της «κυριακάτικης δημοκρατίας», που έφερε τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό, αποκαλύπτοντας τον τρόπο με τον οποίο η Siemens «λάδωνε» τα κόμματα, με ποσοστό 2% από κάθε σύμβαση με το Δημόσιο.

Κρατώντας στο χέρι το κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας μας (της 11ης Μαρτίου), ο Νίκος Νικολόπουλος σχολίασε: «Παίρνανε ένα τσουβάλι μαύρα χρήματα, παίρνανε δανεικά, γλεντοκοπάγανε και τώρα γυρίζουν και την πλάτη».
Υπενθυμίζεται ότι η «κυριακάτικη δημοκρατία» έφερε στο φως το έγγραφο-ντοκουμέντο της απόφασης του Ειρηνοδικείου Μονάχου, μέσω του οποίου φανερώνεται με ποιον τρόπο η Siemens από το 1990 και μετά χρηματοδοτούσε σε ετήσια βάση από τα «μαύρα» ταμεία τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Συνεχίζεται η «σιωπή» από Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ για τον «ποταμό» από μίζες της Siemens

Δεύτερη ημέρα χωρίς εξηγήσεις από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ ήταν η χθεσινή για τις μίζες της Siemens, μετά τις αποκαλύψεις που έκανε η «κυριακάτικη δημοκρατία» σχετικά με τον τρόπο που η γερμανική εταιρία λάδωνε αυτά τα δύο κόμματα από το 1990.
Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται ζητώντας απαντήσεις από τις ηγεσίες των δύο κομμάτων. Ειδικότερα, στο στόχαστρο της Κουμουνδούρου βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε νέα ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα τονίζει χαρακτηριστικά για την αφωνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Amber Alert! Εξαφάνιση του προέδρου της Ν.Δ. και του γραφείου Τύπου της».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει εκ νέου και άλλα τρία ερωτήματα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καλώντας τον να πάρει θέση σχετικά με τις «απαράδεκτες δηλώσεις» του βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Σταμάτη για τα Ελληνοτουρκικά, να διευκρινίσει τι συμβαίνει «σχετικά με τις επιχειρηματικές σχέσεις της συζύγου του» με την taxibeat, υπέρ της οποίας «ξιφουλκούσε ο ίδιος», καθώς και για «τις στενές σχέσεις στελεχών της Ν.Δ. με μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης Combat 18».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα