Γιατί ζήτησε να καταθέσει εκ νέου απαγωγέας του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Σε πλήρη εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η έρευνα για την υπόθεση της απαγωγής του Κρητικού επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, καθώς χθες ένας από τους κατηγορουμένους οδηγήθηκε, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, εκ νέου στην ανακρίτρια Ηρακλείου.

Πρόκειται για τον 43χρονο ιδιοκτήτη της μάντρας στο Ρέθυμνο στην οποία εντοπίστηκε ο 54χρονος επιχειρηματίας. Ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στην απαγωγή κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση, καθώς ο φάκελος παραμένει ανοιχτός για τον εντοπισμό και άλλων ατόμων που τυχόν εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση. 

Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης της μάντρας είχε υποβάλει υπόμνημα - αίτημα για συμπληρωματική κατάθεση, προκειμένου να προχωρήσει σε διευκρινίσεις για δύο συγκατηγορουμένους του, στους οποίους είχε αναφερθεί στην πρώτη απολογία του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης της μάντρας έδωσε μια «μαραθώνια» κατάθεση, καθώς έμεινε στο ανακριτικό γραφείο για 3,5 ώρες, ωστόσο ο συνήγορός του Σάκης Κεχαγιόγλου δεν θέλησε να δώσει περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα σχετικά με το περιεχόμενο της.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης απελευθερώθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2017, αφού κρατούνταν για έξι μήνες σε μια παλιά μάντρα αυτοκινήτων στη γέφυρα της Ζουρίδας, που βρίσκεται σε αγροτική τοποθεσία του Ρεθύμνου. Αξίζει να αναφερθεί ότι η μάντρα βρισκόταν σε έναν χώρο από τον οποίο διέρχονταν καθημερινά πολλά άτομα, καθώς πολύ κοντά βρίσκονταν κέντρα διασκέδασης και άλλοι χώροι κοινωνικών εκδηλώσεων. 

Επίσης, μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι κατά το χρονικό διάστημα της ομηρίας του Μιχάλη Λεμπιδάκη η μάντρα δεν είχε σταματήσει τη λειτουργία της, αλλά λειτουργούσε κανονικά και οι πελάτες έμπαιναν και έβγαιναν ανυποψίαστοι, χωρίς να γνωρίζουν ότι στον πάνω όροφο του κτιρίου ο επιχειρηματίας περνούσε εφιαλτικές στιγμές στα χέρια των απαγωγέων του.