Πλεόνασμα θράσους από Ξανθό

Δεν μπορεί να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ, είπε στους γιατρούς που δικαιώθηκαν μισθολογικάΑπό τη 
Ρίτα Μελά

Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» είπε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός στους νοσοκομειακούς γιατρούς της Αθήνας και του Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) κατά τη συνάντηση που είχαν με κύριο θέμα την επαναφορά των μισθών τους στα επίπεδα του 2012. Ουσιαστικά ο κ. Ξανθός είπε στους γιατρούς ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα του Συμβουλίου της Επικρατείας, που πρόσφατα δικαίωσε όσους προσέφυγαν.

Συγκεκριμένα για το ειδικό μισθολόγιο, μετά την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την επαναφορά των μισθών τους από εδώ και στο εξής στο καθεστώς προ της 1ης Αυγούστου 2012, ο κ. Ξανθός απάντησε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει καμία δυνατότητα και ότι δεν μπορούν να πάνε σε τροποποίηση του μισθολογίου, αλλά θα συζητηθεί το ενδεχόμενο μιας εφάπαξ καταβολής από το υπερπλεόνασμα του 2018»!

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ για λόγους εθνικού συμφέροντος μόνο οι γιατροί που είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη θα λάβουν αναδρομικά τις διαφορές των αποδοχών τους. Ωστόσο, η απόφαση αυτή ανοίγει ουσιαστικά τον δρόμο για μαζικές προσφυγές γιατρών στη Δικαιοσύνη, όπως αναφέρει στη «δημοκρατία» ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ και μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ, νευροχειρουργός Πάνος Παπανικολάου.

Για το θέμα των εφημεριών ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΕΙΝΑΠ ότι δεν μπορεί να γίνει φέτος καμία παρέμβαση, αλλά θα συζητηθεί στον Προϋπολογισμό του 2019. Οι γιατροί χαρακτηρίζουν άδικη και απαράδεκτη πρόταση όταν έχουν μείωση μισθών 52%, γεγονός που και ο ίδιος παραδέχτηκε.

«Πρέπει να ομολογήσουμε ότι η συνάντηση αυτή με τον υπουργό ήταν η πλέον απογοητευτική που έχει γίνει μέχρι τώρα! Βρίσκουμε απαράδεκτες τις απαντήσεις του υπουργείου και θα απαντήσουμε αγωνιστικά» ανακοίνωσε χθες η ΕΙΝΑΠ.

Για το θέμα των επικουρικών γιατρών δήλωσε ότι ισχύει το σύστημα των απολύσεων μετά τη λήξη της σύμβασής τους. Η ΕΙΝΑΠ επέμεινε ότι υπάρχει η δυνατότητα, λόγω των κενών οργανικών θέσεων που καλύπτουν αυτή τη στιγμή οι επικουρικοί γιατροί, να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις ώστε να συμμετάσχουν όλοι οι επικουρικοί γιατροί. Η απάντηση του υπουργού ήταν ότι λόγω του Μνημονίου οι διορισμοί μόνιμου προσωπικού είναι δύσκολοι.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα