Στη Βουλή πάει η δικογραφία για τα αντιγριπικά εμβόλια επί Δημήτρη Αβραμόπουλου

Στο στόχαστρο της Βουλής που ερευνά την πολύκροτη υπόθεση της Novartis μπαίνουν νέα στοιχεία τα οποία αφορούν το πολυετές «πάρτι» στον χώρο της υγείας. Οι δύο δικογραφίες, που διαβιβάστηκαν αμελλητί στη Βουλή από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, αφορούν την προμήθεια χιλιάδων αντιιικών την περίοδο 2006-2011 αλλά και την υπόθεση της αγοράς-μαμούθ των αντιγριπικών εμβολίων επί υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου, που ανασύρθηκε από το αρχείο.

Μια καταγγελία του ΕΟΦ τον Ιανουάριο του 2017, ότι μεγάλες ποσότητες αντιιικών φαρμάκων παραμένουν αδιάθετες στις αποθήκες του ΙΦΕΤ, στάθηκε η αφορμή για να διαταχθεί εισαγγελική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας το Σώμα Ελεγκτών Υγείας (ΣΕΥΠ) συνέταξε έκθεση-φωτιά, όπου καταγράφεται ότι ουδέποτε προέκυψαν στοιχεία που να θεμελιώνουν την ύπαρξη πανδημίας στη χώρα μας και, συνεπώς, την ανάγκη παραγγελίας τόσο μεγάλων ποσοτήτων.

Η επίμαχη έκθεση, η οποία παραδόθηκε στα χέρια της αρμόδιας εισαγγελέως τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει ότι η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης δεν εμφάνισε χαρακτηριστικά πανδημίας, άρα δεν ήταν απαραίτητο να εφαρμοστεί εθνικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπισή της, με παραγγελίες φαρμάκων ευρείας κλίμακας, και αμφισβητεί τις υπουργικές αποφάσεις που ενέκριναν τις παραγγελίες.

Η ζημία που συντελέστηκε στα δημόσια ταμεία από την αγορά των αντιιικών φαρμάκων την περίοδο 2006-2011 φέρεται ότι ξεπερνά τα 12.000.000 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα