Η παρθενική πτήση της Qatar στη Θεσσαλονίκη

Εφτασε απευθείας από την Ντόχα και πλέον η Β. Ελλάδα θα συνδεθεί με Αυστραλία και ΑσίαΡεπορτάζ
Μαρία Μαθιοπούλου

Πρόσβαση στις αγορές της Αυστραλίας και της Ασίας αποκτούν Θεσσαλονίκη και βόρεια Ελλάδα με την έλευση της Qatar Airways στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», όπου χθες προσγειώθηκε η πρώτη απευθείας πτήση της εταιρίας από την Ντόχα. «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για το αεροδρόμιο.

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο παγκόσμιο προσκήνιο και υποδέχεται μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές χώρες του κόσμου. Μέσω της διασύνδεσης αυτής η ευρύτερη περιοχή αποκτά πρόσβαση στο παγκόσμιο δίκτυο της Qatar Airways και σε προορισμούς της Αυστραλίας και της Ασίας, με επιβατικές ροές από την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ταϊβάν» σημείωσε ο γενικός διευθυντής επιχειρηματικής και εμπορικής ανάπτυξης της Fraport Greece Γιώργος Βήλος λίγο μετά την προσγείωση της πρώτης πτήσης της Qatar Airways στη Θεσσαλονίκη, η οποία μάλιστα είχε πληρότητα 90%.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η έλευση της Qatar Airways στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» είναι ένα εφαλτήριο και για άλλες αεροπορικές εταιρίες. Η σύνδεση Θεσσαλονίκη – Ντόχα θα εξυπηρετείται από τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα όλο το έτος και όχι μόνο τη θερινή σεζόν, ενώ στόχος είναι η πτήση να γίνει στο επόμενο διάστημα καθημερινή. «Το αεροδρόμιο φαίνεται ότι έχει ισχυρή προοπτική ανάπτυξης και η μεγάλη ζήτηση θα φανεί από το καλοκαίρι» τόνισε ο κ. Βήλος.

Η πρώτη πτήση της Qatar, που έφτασε λίγο μετά το μεσημέρι, προσγειώθηκε με όλο το εθιμοτυπικό που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις, με το αεροσκάφος να περνά μέσα από μια αψίδα νερού που δημιουργούσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Τους επιβάτες της πτήσης υποδέχθηκαν όλοι οι τοπικοί άρχοντες, καθώς ήταν εκεί, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας.

Κατά την υποδοχή η Χορευτική Ακαδημία Πεύκων, αποτελούμενη από κοπέλες που φορούσαν παραδοσιακές φορεσιές, χόρεψε χορούς της περιοχής.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα