ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΖΩΑ

Οι απίστευτες ρυθμίσεις που προσπάθησε να «περάσει» η κυβέρνησηΑπό τη
Βάσω Κόλλια

Ο Μαχάτμα Γκάντι υποστήριζε ότι «ο πολιτισμός ενός έθνους διακρίνεται από τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα». Η φράση αυτή θα μπορούσε να είχε ειπωθεί για την Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.

Για ακόμα μία φορά, η εύκολη λύση να επιβάλει πρόστιμα στους φιλόζωους, αφού, όπως υποστήριξε ο οικολόγος υπουργός, «πληρώνουμε για το αυτοκίνητό μας, πληρώνουμε για το “παπάκι” μας, για το ζώο μας δεν θα πληρώσουμε;», αποδεικνύει ξανά και ξανά ότι αυτή η κυβέρνηση νομοθετεί με βάση τις ιδεοληψίες της και τις εμμονές της, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που προκαλούν οι αποφάσεις της. Καμιά ευαισθησία, καμιά επαφή με τα προβλήματα που υποτίθεται ότι θέλει να λύσει, μόνο προχειρότητα, έλλειψη συναίσθησης και φοροεισπρακτική λογική μέχρι τελικής πτώσεως.

Τελικά, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, αποσύρθηκε, τουλάχιστον προς το παρόν, όπως δήλωσε το αρμόδιο υπουργείο. Αλλά, ακόμη κι έτσι, αυτή η κυβέρνηση δείχνει με την αποκρουστική πολιτική της την έλλειψη σεβασμού σε αξίες και ιδανικά τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τα ζώα.

Κανείς δεν θα διαφωνήσει ότι θα πρέπει η Πολιτεία να δει με προσοχή και να δώσει λύσεις σε αρκετά θέματα σχετικά με τα αδέσποτα και τα ζώα συντροφιάς.

Οι παρακάτω φοροεισπρακτικές ρυθμίσεις που προσπάθησε να νομοθετήσει τι ακριβώς εξυπηρετούν; Τις αναφέρω απλά και μόνο για να διαπιστώσουμε ακόμα μια φορά ότι το μόνο για το οποίο νοιάζονται οι κυβερνώντες είναι πώς θα βάλουν περισσότερους φόρους σε έναν λαό, ο οποίος έχει ματώσει τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Εχουμε λοιπόν:
• Κόστος έκδοσης διαβατηρίου για κάθε ζώο συντροφιάς, σκύλο ή γάτα, πέραν της ηλεκτρονικής σημάνσεώς του, το οποίο πρέπει να αγοράσει ο ιδιοκτήτης, ανεξάρτητα αν το ζώο πρόκειται να ταξιδέψει. Το διαβατήριο θα αντικαταστήσει το βιβλιάριο υγείας, που τώρα δεν κοστίζει τίποτα, και θα επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη για κάθε ζώο με 15 ευρώ.
• Ειδικό τέλος στην αγορά προϊόντων για κατοικίδια που θα επιβάλλεται για κάθε τεμάχιο κάθε προϊόντος.
• Ειδικό τέλος 100 ευρώ τον χρόνο για όποιον δεν στειρώνει το ζώο του, άσχετα αν ο ιδιοκτήτης του δεν το ζευγαρώνει.
• Ειδικό τέλος εγγραφής στη βάση των δήμων για κάθε ζώο συντροφιάς.
• Υποχρεωτικές αιματολογικές εξετάσεις κάθε χρόνο για τα ζώα συντροφιάς.

Θα έλεγα ότι δεν μένει παρά να βάλουν υποχρεωτικές ιατρικές εξετάσεις και στους ανθρώπους – με κάποιο ειδικό τέλος, βέβαια.
Αφού έχουν εξαντλήσει τους πολίτες με την πολιτική τους, τώρα σειρά παίρνουν τα ζώα και ένας θεός ξέρει τι άλλο θα σκαρφιστούν…

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο μπορεί να αποσύρθηκε, αλλά όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για την προστασία των ζώων. Επίσης, θα πρέπει να προχωρήσουμε στην εκπαίδευση της κοινωνίας μας σε θέματα φιλοζωίας και προστασίας των ζώων. Αυτά, όμως, δεν επιτυγχάνονται μέσω αυστηρών φοροεισπρακτικών πολιτικών, και μάλιστα σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα