Τροφοδοσία με τάξη για καλύτερη κυκλοφορία!

Μπαίνει πρόγραμμα στις φορτοεκφορτώσεις με στόχο οι οδηγοί να μην πάθουν… έμφραγμαΡεπορτάζ
Βαγγέλης Στολάκης

Λύση στο χάος που επικρατεί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, κυρίως στις οδούς και στα στενά του κέντρου της πόλης, από τις φορτοεκφορτώσεις εμπορευμάτων για την τροφοδοσία των καταστημάτων επιχειρεί να δώσει η διοίκηση του κεντρικού δήμου, ανακοινώνοντας καινούργιο πρόγραμμα. Η κατάσταση που επικρατεί είναι αποκαρδιωτική. Το κέντρο της πόλης σχεδόν καθημερινά μπλοκάρει εξαιτίας μεγάλων φορτηγών και Ι.Χ. αυτοκινήτων που σταθμεύουν παράνομα για… πέντε λεπτάκια, όπως δικαιολογούνται οι οδηγοί τους.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργων Θανάση Παππά, «με το νέο πρόγραμμα των φορτοεκφορτώσεων επιδιώκουμε να συμβάλουμε στην επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος που ταλαιπωρεί την πόλη». «Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να τηρείται το πρόγραμμα αυτό» τονίζει, εξηγώντας ωστόσο πως ακόμα δεν έχει βρεθεί ο τρόπος προκειμένου να τηρείται η νομιμότητα. «Θα κάνουμε επαφές με την ΕΛ.ΑΣ., την Τροχαία και τη Δημοτική Αστυνομία ώστε να μην καταστρατηγείται το νέο πρόγραμμα» συμπληρώνει ο κ. Παππάς.

Πώς και πότε

Το ωράριο που εγκρίθηκε είναι αναλυτικό, αφού κατηγοριοποιεί την τροφοδοσία σύμφωνα με τον τύπο των φορτηγών (τονάζ), αλλά και τους δρόμους, πεζοδρόμια, πεζοδρόμους, πλατείες και άλλους χώρους που χρησιμοποιούνται ή καταλαμβάνονται κατά τη διαδικασία της φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων.

Μεταξύ άλλων προβλέπει οι φορτοεκφορτώσεις να πραγματοποιούνται τις καθημερινές βραδινές ώρες από τις 8.30 το βράδυ έως τις 8.30 το πρωί της επομένης και τα Σαββατοκύριακα από τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου έως τις 8.30 το πρωί της Δευτέρας.
Τις ημέρες αργιών η φορτοεκφόρτωση επιτρέπεται όλη την ημέρα. Σημειώνεται πως στο νέο ωράριο προβλέπονται επίσης ειδικές ρυθμίσεις για περιοχές όπως η αγορά Βλάλη και Βατικιώτη, οι πεζόδρομοι της Ικτίνου και της Ζεύξιδος κ.ά.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα