Στο ρελαντί

Ο Παναθηναϊκός ήρθε ισόπαλος (1-1) με την Παναχαϊκή, με κορυφαίο (και σκόρερ) τον Χίλιεμαρκ  Από τον 
Γιώργο Σηφάκη 

Επαιξε όσο χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός στην Πάτρα και με το 1-1 σφράγισε την πρόκριση κόντρα στη φιλόδοξη Παναχαΐκή.

Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά, οι «πράσινοι» με δραστήριο τον Οσκαρ Χίλιεμαρκ (από τα πόδια του Σουηδού περνούσαν οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες του Παναθηναϊκού) κυριάρχησαν. Κατάφεραν μάλιστα στο 29′ με τον Χίλιεμαρκ να ανοίξουν το σκορ. Ο Χατζηγιοβάνης βγήκε στην αντεπίθεση, έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Σουηδός με όμορφο πλασέ νίκησε τον Χαλκιά για το 1-0! Οι παιδικές ασθένειες δεν σταματούν όμως για την ομάδα του Ουζουνίδη και σε μία από αυτές η Παναχαϊκή έφερε το ματς στα ίσια. Ο Ινσούα ανέτρεψε τον Αργυρόπουλο που ανέλαβε την εκτέλεση, φέρνοντας το ματς στα ίσια (1-1!) στο 40′.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι έγινε ακόμα πιο νωθρό. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο, αλλά φάσεις δεν έκαναν, όπως δεν έκαναν και οι γηπεδούχοι που έπειτα από ένα σημείο και μετά δεν είχαν ούτε δυνάμεις. Στα τελευταία λεπτά η Παναχαΐκή προσπάθησε να βάλει ένα γκολ, αλλά δεν είχε ούτε την ποιότητα ούτε τα ψυχικά αποθέματα να το πετύχει.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου Αναγέννηση Καρδίτσας και ΑΕΛ έμειναν στο 0-0, με τη Λάρισα να παίρνει την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Η βαθμολογία: 1. Παναθηναϊκός 7 (5-2), 2. ΑΕΛ 4 (3-2), 3. Παναχαϊκή 4 (2-4), 4. Αναγέννηση Καρδίτσας 1 (1-3)

Από την άλλη, σε συμφωνία για νέο διακανονισμό έφτασαν χθες ο Παναθηναϊκός και ο Ράσμους Τελάντερ, έτσι η εκδίκαση της προσφυγής του αναβλήθηκε.Αυτό σημαίνει πως για την ώρα ο Παναθηναϊκός ξεφεύγει από έναν πολύ σημαντικό σκόπελο, καθώς η συγκεκριμένη υπόθεση θα μπορούσε να επιφέρει αφαίρεση βαθμών για τον σύλλογο. Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως ο νυν ποδοσφαιριστής της Ζυρίχης είναι διατεθειμένος για το ποσό που δεν αφορά τα δεδουλευμένα του αλλά τα χρήματα του επόμενου χρόνου (τρέχοντος) του συμβολαίου του να το «κόψει» αρκετά.

Διαιτητής: Γιώργος Μπλάνας (Μεσσηνία).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Χαλκιάς, Πολίμος, Μπουτζίκος, Σωτηράκος, Μακρυδημήτρης, Φουρλάνος, Αργυρόπουλος (77′ Ελευθεριάδης), Πολυχρόνης (65′ Μουστακόπουλος), Μασούρας, Κυνηγόπουλος, Σπανός (77′ Αντωνακόπουλος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Ινσούα, Κουτρουμπής, Ρέις, Δώνης, Χίλιεμαρκ (75′ Τζανδάρης), Αυλωνίτης, Λουντ (57′ Αλτμαν), Κολοβέτσιος, Χατζηγιοβάνης, Πίσπας (65′ Εμμανουηλίδης).

—-

Μόνο με θαύμα θα μείνει ο Μολέδο

Κουνάει μαντίλι ο Μολέδο. Αυτό φαίνεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς στη χθεσινή συνάντηση των ιθυνόντων του Παναθηναϊκού και του ατζέντη του ποδοσφαιριστή αποφασίστηκε να τελειώσουν τη συνεργασία τους με συναινετικό τρόπο. Το συμπέρασμα από τη συζήτησή τους είναι ότι θα αναζητήσουν την ιδανική φόρμουλα ώστε να μείνουν και οι δύο ικανοποιημένοι από την πώληση του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Ο μάνατζερ του Μολέδο ενημέρωσε τους «πράσινους» διοικούντες ότι ο ποδοσφαιριστής δεν σκοπεύει να καταθέσει προσφυγή τον Δεκέμβριο, διότι στον ΠΑΟ ανέστησε την καριέρα του.

Bάζει πλάτη

Στην πραγματικότητα ο Μολέδο βάζει πλάτη ώστε η ομάδα να πάρει χρήματα από τη μεταγραφή του (το πιθανότερο) ή ο Βραζιλιάνος να ανανεώσει (το θαύμα) στον Παναθηναϊκό! Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να περιμένουν έως το τέλος του επόμενου μήνα μήπως αλλάξει κάτι στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του συλλόγου και μπορέσει ο Βραζιλιάνος άσος να ανανεώσει το συμβόλαιό του, όπως είναι και η επιθυμία του. Η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό είναι μονόδρομος, μια και με τις υπάρχουσες συνθήκες είναι αδύνατο να δοθεί συμβόλαιο ύψους 700.000 – 800.000 ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι δεν μετέφερε συγκεκριμένη πρόταση από κάποια ομάδα και υπήρξε διαβεβαίωση ότι δεν θα υπογράψει ως ελεύθερος, όπως έχει το δικαίωμα από την 1η Ιανουαρίου, σε άλλη ομάδα για το καλοκαίρι, ενώ θα συνεργαστεί με τον Παναθηναϊκό για την πώλησή του.

—-

«Ξεμπούκωσε» ο Πρίγιοβιτς, ξέσπασε ο ΠΑΟΚ (5-0) με τον Αιγινιακό 

Προερχόμενος από το «στραβοπάτημα» στην έδρα του Πανιωνίου, ο ΠΑΟΚ «ξέσπασε» απέναντι στον τυπικά γηπεδούχο Αιγινιακό, στο Καυτανζόγλειο, επικρατώντας άνετα με 5-0 για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική του Κυπέλλου.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε ένα σχήμα με πολλές αλλαγές, ενώ σ’ αυτό ξεχώρισε η παρουσία του Γιώργου Βρακά, καθώς έγινε ο νεότερος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ, σε ηλικία 16 ετών, 7 μηνών και 1 ημέρας! Επίσης, μεγάλο κέρδος από τον χθεσινό αγώνα ήταν το γεγονός ότι ο επιθετικός του «Δικεφάλου του Βορρά» Πρίγιοβιτς «ξεμπούκωσε» (επέστρεψε στα γκολ μετά τις 15/10), πετυχαίνοντας δύο τέρματα (53′, 67′), αλλά και ότι οι Λημνιός (5′) και Ελ Καντουρί (71′) βρήκαν δίχτυα για πρώτη φορά με την ασπρόμαυρη φανέλα. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Σάκχοφ στο 82′.

Πλέον, ο ΠΑΟΚ, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου, στρέφει την προσοχή του στην πολύ σημαντική εκτός έδρας σαββατιάτικη αναμέτρηση πρωταθλήματος με αντίπαλο την Ξάνθη. Η βαθμολογία: ΠΑΟΚ 9, Απόλλων Πόντου 3 (σε δύο ματς), Λεβαδειακός 3 (σε δύο ματς), Αιγινιακός 0.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κοτσάνης (Δράμας).

Αιγινιακός (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος, Τοπαλίδης, Λιόλιος, Γιαζιτζόγλου, Ανδρικόπουλος, Γκατσολάρι (64′ Ζούρκος), Αντωνιάδης, Παπαδόπουλος (69′ Τσολακίδης), Ντόγος (56′ Φουρτζίου), Δωματάς, Καρακώστας.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μαλεζάς, Σαμπράνο, Πούγγουρας, Δεληγιαννίδης, Μαουρίσιο (56′ Κάτσε), Σάκχοφ, Πέλκας (61′ Μακ), Πρίγιοβιτς, Λημνιός, Βρακάς (64′ Ελ Καντουρί).

—-

Αγγαρεία στα Χανιά

Ο Ολυμπιακός «κόλλησε» (1-1) με τον Κισσαμικό, αλλά προκρίθηκε εύκολα στους «16» του Κυπέλλου

Από τον
Χάρη Δάντση

Το εισιτήριο για την επόμενη φάση, το «μάθημα» που του έδωσε ο ΑΟΧ Κισσαμικός αλλά και την «κάψα» του Ούρος Τζούρτζεβιτς για τα αντίπαλα δίχτυα κρατά από τη χθεσινή… αγγαρεία στα Χανιά ο Ολυμπιακός. 

Το 1-1 μπορεί να έφερε την ομάδα του Πειραιά στην πρώτη θέση του 5ου ομίλου και στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, ωστόσο δεν ικανοποίησε με την απόδοσή της. Τουλάχιστον αμυντικά, αφού εμφάνισε πολλές αδυναμίες. Επιθετικά τη διαφορά έκανε ο Τζούρτζεβιτς ανοίγοντας το σκορ στο 30′ (ο Αποστολίδης πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στο 68′ για τους Κρητικούς) κι έχοντας δύο δοκάρια (34′, 90+3′).

Πυρ και μανία

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Σέρβος επιθετικός ήταν πυρ και μανία με τον… εαυτό του. Ο Τάκης Λεμονής και ο Νικολάου προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Από τα νεύρα του μάλιστα ο 23χρονος φορ έσκισε το κουμπί της φανέλας του και κατευθύνθηκε -χωρίς να… χαιρετήσει τον κόσμο- απευθείας στα αποδυτήρια! «Το γκολ είναι η τροφή του στράικερ. Είναι πολύ σημαντικό που μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία, γιατί είναι ένας παίκτης χρήσιμος για εμάς. Ηταν εκνευρισμένος από το δοκάρι. Είναι λογικό, ήθελε πάρα πολύ να σκοράρει κι άλλο γκολ» εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου ο «Sir Takis», ο οποίος όμως δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση που έκαναν οι παίκτες του και τόνισε: «Πήραμε ένα καλό μάθημα για τη συνέχεια. Δεν νικάς κανέναν αν δεν κάνεις σοβαρή προσπάθεια». 

Το δεύτερο εισιτήριο από τον όμιλο πήρε ο Αστέρας Τρίπολης (παίρνοντας στα χαρτιά το χθεσινό ματς με τον Αχαρναϊκό). Η τελική βαθμολογία: Ολυμπιακός 7, Αστέρας 6, Κισσαμικός 4, Αχαρναϊκός 0.

Διαιτητής: Χαράλαμπος Σωτηριάδης (Λασιθίου)

ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Γιώργος Πετράκης): Παπαδόπουλος, Τόλι, Σερβιλάκης, Παντελάκης, Ζιούλης, Μεγαρίτης, Γκίνη, Αποστολίδης, Βρεττός (84’ Μπακάνιν), Χαλκιαδάκης (73’ Ντάγκρας), Νικόλτσης (61΄ Τασιούλης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Λάμπρου (76’ Σισέ), Νικολάου, Ενγκελς, Φιγκέιρας, Μάρτινς, Ζιλέ, Ανδρούτσος (79’ Μάριν), Καρσελά, Μπεν, Τζούρτζεβιτς.

—-

Τα Τρίκαλα «σφράγισαν» το εισιτήριο

Το «εισιτήριο» για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος εξασφάλισαν, για δεύτερη διαδοχική χρονιά, τα Τρίκαλα, που ήρθαν ισόπαλα (0-0) απέναντι στην Κέρκυρα, εντός έδρας. 

Οι Θεσσαλοί, οι οποίοι τερμάτισαν δεύτεροι στον 4ο όμιλο πίσω από τον Ατρόμητο, ήθελαν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας για να προκριθούν στην επόμενη φάση του θεσμού, όπως και έγινε, αφήνοντας εκτός συνέχειας τους Φαίακες. Στο πρώτο ημίχρονο, οι δύο ομάδες είχαν αρκετές καλές ευκαιρίες, ενώ στο δεύτερο μέρος η νησιωτική ομάδα έφτασε στο γκολ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά αυτό σωστά ακυρώθηκε, καθώς ο Γεωργίου ήταν σε θέση οφσάιντ. Η βαθμολογία: Ατρόμητος 7, Τρίκαλα 5, Κέρκυρα 4, Σπάρτη 0.

Σήμερα συνεχίζεται η δράση στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση, όπου θα κριθούν ακόμα δύο προκρίσεις. Συγκεκριμένα, για τον 6ο όμιλο ο Εργοτέλης υποδέχεται τον Παναιτωλικό στις 15.00 (COSMOTE Sport 3), με τους Αγρινιώτες να χρειάζονται τουλάχιστον έναν βαθμό για να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. 

Ακόμη, η αναμέτρηση Απόλλων Πόντου – Λεβαδειακός (17.15, COSMOTE Sport 3) θα κρίνει τη δεύτερη θέση του 2ου ομίλου, με τους Πόντιους να χρειάζονται αποκλειστικά τη νίκη για να συνεχίσουν. 

Τέλος, ο Πανιώνιος, o οποίος έχει ήδη προκριθεί, φιλοξενείται από τον Παναιγιάλειο (17.15, COSMOTE Sport 1), αναζητώντας τη νίκη που θα του δώσει την πρωτιά στον 7ο όμιλο.

—-

Η ΑΕΚ «φλερτάρει» με Μασούντ και Ρότσα

Τα σενάρια για Χουλτ διέψευσε η ΑΕΚ, που όμως τον έχει στο μπλοκάκι της και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί για το κοντινό μέλλον. Αντίθετα, οι άνθρωποι της ΑΕΚ είναι ζεστοί για τον αριστερό μπακ του Παναιτωλικού, Λουίς Ρότσα. Ο 24χρονος Πορτογάλος αυτή τη στιγμή φαίνεται να κερδίζει έδαφος και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η ΑΕΚ προχωράει την περίπτωσή του. Ο παίκτης έχει συμβόλαιο με τον Παναιτωλικό, ωστόσο στην «Ενωση» είναι σίγουροι πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα. 

Εν τω μεταξύ, από την ελληνική αγορά η ΑΕΚ βλέπει με ενδιαφέρον και την περίπτωση του Χρήστου Αλμπάνη κι εφόσον αποφασίσει να προχωρήσει στην απόκτησή του θα το κάνει τώρα για το καλοκαίρι, αφήνοντας τον 23χρονο περιφερειακό επιθετικό του Απόλλωνα Σμύρνης στην ομάδα της Ριζούπολης ως το τέλος της σεζόν.

Μεταγραφές

Στο μεταγραφικό κομμάτι η «Ενωση»… ελέγχει και την περίπτωση του Σοτζάεϊ Μασούντ (φωτό). Κατά καιρούς έχει γραφτεί το ενδιαφέρον της ΑΕΚ, μόνο όμως σε επίπεδο φημών, που έγιναν πιο έντονες από τη στιγμή που ο 34χρονος Ιρανός τα «έσπασε» τελευταία με τον Πανιώνιο. Στο συμβόλαιο του Μασούντ υπάρχει ρήτρα εξαγοράς ύψους 120.000 ευρώ και εφόσον στην ΑΕΚ αποφασίσουν τελικά να τον αποκτήσουν τον Ιανουάριο θα πρέπει να δώσουν αυτά τα χρήματα στον Πανιώνιο για να τον κάνουν δικό τους.

Από την άλλη, τον τελευταίο της αγώνα Κυπέλλου για τη φάση των ομίλων δίνει σήμερα η ΑΕΚ στην Καλλιθέα κόντρα στην τοπική ομάδα (19.30). Ενα ματς που δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς η ΑΕΚ έχει περάσει ως πρώτη στον όμιλό της. Τέλος, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι καλώς η «Ενωση» έκανε μόνο ΜΠΕ και όχι στρατηγική μελέτη για την κατασκευή του γηπέδου της. 

Γ. Σηφάκης

{{-PCOUNT-}}52{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα