Ωρα για Final 4

Η ΑΕΚ θέλει να υπερασπιστεί τους 9 πόντους του πρώτου ματς με τη Στρασμπούρ για να γράψει ιστορίαΑπό τον
Γιώργο Σηφάκη

Ετοιμη να γράψει ιστορία είναι η ΑΕΚ! Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τη διαφορά των εννέα πόντων (78-69) με την οποία κέρδισε τη Στρασμπούρ στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ και να προκριθεί στο Final 4 του Τσάμπιονς Λιγκ. Η «Ενωση» θα έχει στο πλευρό της 300 φιλάθλους της, οι οποίοι ταξίδεψαν στη Γαλλία για να τη στηρίξουν στον σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο γήπεδο δεν θα πέφτει καρφίτσα κι αυτό είναι μόλις το 6ο φετινό sold out για τη Στρασμπούρ. Η ατμόσφαιρα αναμένεται λοιπόν κολασμένη στο χωρητικότητας 6.200 θεατών γήπεδό της. Αγωνιστικά ο Ντράγκαν Σάκοτα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, αφού ο Μάνι Χάρις είναι κανονικά στην αποστολή.

Μάλιστα, για τις δυσκολίες της σημερινής αναμέτρησης μίλησε ο αρχηγός της ομάδας Ντούσαν Σάκοτα: «Η Στρασμπούρ είναι μια ομάδα που μπορεί να ρίξει τη διαφορά σε… ένα λεπτό. Δεν πρέπει να πανικοβληθούμε, όπως δεν κάναμε στο τρίτο δεκάλεπτο στο πρώτο ματς όταν πέρασαν μπροστά. Πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο μας και να έχουμε αυτή την ενέργεια που είχαμε στην άμυνα και στην Αθήνα. Ολα θα πάνε καλά» τόνισε ο αρχηγός της ΑΕΚ.

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Στρασμπούρ, Βενσάν Κολέ, δήλωσε: «Προετοιμαζόμαστε για τον αγώνα με την ΑΕΚ από τη στιγμή που τελείωσε το πρώτο παιχνίδι της σειράς», για να συμπληρώσει: «Είναι με διαφορά το πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν για εμάς. Ξέρουμε ότι έχουμε πολύπλοκη αποστολή, αλλά ξέρουμε ότι μπορούμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα».

Οι Γάλλοι αναμένεται να παραταχθούν χωρίς απουσίες, με εξαίρεση αυτή του Φλοράν Πιετρούς, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση.

—-

Για το γόητρο και το πλεονέκτημα

Μάχη για το πλεονέκτημα έδρας οι μεν, μάχη γοήτρου οι δε! Ο πάνοπλος Παναθηναϊκός άρχισε την προετοιμασία του για το αυριανό βαρυσήμαντο βαθμολογικά ματς κόντρα στην Αρμάνι (21.45, NS1). Οι «πράσινοι» θέλουν μονάχα νίκη -σε συνδυασμό με ήττα του Ολυμπιακού ή της Ρεάλ Μαδρίτης- για να ελπίζουν στην κατάληψη μιας από τις θέσεις της πρώτης τετράδας, που δίνουν πλεονέκτημα έδρας.

Από την άλλη, ο προπονητής των Μιλανέζων Σιμόνε Πιανιτζιάνι τόνισε ότι η ομάδα του θα τα δώσει όλα κόντρα στο «Τριφύλλι», ειδικά αφού θα αγωνιστεί μπροστά στους φιλάθλους της. Στο ίδιο μοτίβο ο σέντερ των γηπεδούχων Αρτούρας Γκουντάιτις δήλωσε: «Θέλουμε να τελειώσουμε τη σεζόν όσο καλύτερα γίνεται». Τέλος, ο Ολυμπιακός υποδέχεται μεθαύριο (19.00, NS2) τη Ζαλγκίρις και με νίκη «κλειδώνει» το πλεονέκτημα. Εχει πάντως αρκετά προβλήματα αφού εκτός προπονήσεων είναι οι ΜακΛιν, Μιλουντίνοφ και Τιλί.

—-

«Συγκινούμαι με τις ελληνικές σημαίες»

Εθνική υπερηφάνεια! Με υπέροχα λόγια μίλησε ακόμη μία φορά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για την πατρίδα μας, προκαλώντας συγκίνηση σε κάθε Ελληνα.

Αναφερόμενος στην αγάπη που του έδειξαν άλλη μία φορά οι ομογενείς της Αμερικής το περασμένο Σάββατο στη νίκη (124-122) των Μπακς επί των Λέικερς στο Λος Αντζελες, ο διεθνής με τη «γαλανόλευκη» φόργουορντ δήλωσε: «Ειλικρινά θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που έρχονται και με βλέπουν, που στηρίζουν εμένα και τους Μπακς. Ειλικρινά συγκινούμαι κάθε φορά που βλέπω ελληνική σημαία στο γήπεδο. Δεν το κάνω μόνο για εμένα και την οικογένειά μου, το κάνω και για την πατρίδα μου και για εσάς που έρχεστε και μας στηρίζετε. Συνεχίστε να στηρίζετε τους Μπακς, να έρχεστε σε περισσότερα παιχνίδια και, να ξέρετε, προσπαθώ εσάς να κάνω υπερήφανους».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα