Σοβαρά λάθη (και) στα ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ για καταβολή εισφορών

Οι παράνομες επιβαρύνσεις προκαλούν ασφυξία στην αγορά! Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΒΕΑ Παύλος ΡαβάνηςEκθετη είναι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας απέναντι σε δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες. Το μπάχαλο με τις παράνομες -και υπέρογκες- επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές τους προκαλεί ασφυξία στην αγορά, με τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΒΕΑ) Παύλο Ραβάνη να κάνει έκκληση προς την κυβέρνηση για άμεση διόρθωση αυτών των αδικιών, που προκαλούν τον στραγγαλισμό των μικρομεσαίων και των αυτοαπασχολουμένων.

Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών Π. Ραβάνης δήλωσε χθες ότι «το ΒΕΑ δέχεται καταιγισμό ερωτημάτων και διαμαρτυριών από ασφαλισμένους, διότι στις καταβληθείσες εισφορές συμπεριλαμβάνονται -εκτός από τις κατά νόμο καταβλητέες- και εισφορές από αναγνώριση χρόνου ασφάλισης ή από καθυστερούμενες ή βεβαιωθείσες ή ακόμη και από δόσεις ρυθμίσεων, με αποτέλεσμα τη μεγάλη και μη νόμιμη επιβάρυνσή τους»! Ο κ. Ραβάνης εξήγησε ότι η εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα αφενός να εκτινάσσεται η βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών που καλούνται να καταβάλουν το 2018, αφετέρου να οδηγεί σε λάθος εκκαθάριση, με αποτέλεσμα τα ποσά του συμψηφισμού να είναι δυσβάσταχτα για χιλιάδες επιτηδευματίες».

Ερωτήματα

Επίσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ερωτήματα προκαλεί «η επιλογή του ΕΦΚΑ να συμπεριλάβει στα φετινά ειδοποιητήρια τις καταβληθείσες εισφορές του 2016, ενώ με βάση τον νόμο θα έπρεπε να συμπεριλάβει τις καταβλητέες εισφορές του προηγούμενου έτους, δηλαδή του 2017, τις οποίες γνωρίζει πλέον ο ΕΦΚΑ, αφού κατέχει τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων έτους 2016 και έτσι ξέρει για έναν προς έναν εκ των ασφαλισμένων τι εισφορές έπρεπε να καταβάλει το έτος 2017». Το γεγονός αυτό αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα από τη στιγμή που οι εισφορές του 2017 είναι εντελώς διαφορετικές απ’ αυτές του 2016.

Ο πρόεδρος του ΒΕΑ κάλεσε τον αρμόδιο υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο να δώσει εντολή για τον επανυπολογισμό των εισφορών του 2018 για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτός ο τρόπος υπολογισμού εισφορών, ανέφερε ο κ. Ραβάνης, «συνιστά στην κυριολεξία για ένα πολύ μεγάλο μέρος επιχειρήσεων και επαγγελματιών αφαίμαξη και στραγγαλισμό της όποιας μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας έχει απομείνει στην Ελλάδα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα