Μειωτικές συγκρίσεις για Ελλάδα από τον προκλητικό Γιλντιρίμ

Επιμένει η Αγκυρα να βαδίζει στον ολισθηρό δρόμο των συνεχιζόμενων προκλήσεων προς την Ελλάδα, με τους κεντρικούς πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής της να μην αφήνουν πια ούτε μέρα χωρίς να κάνουν κάποια νέα «εμπρηστική» δήλωση.Χθες στο προσκήνιο επανήλθε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο Τούρκος πρωθυπουργός, που φρόντισε να ανάψει πάλι φωτιές ανάμεσα σε Αθήνα και Αγκυρα, στη διάρκεια ομιλίας του για τα τουρκικά πανεπιστήμια. Αφού πρώτα σημείωσε ότι όλοι οι νέοι θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στο πανεπιστήμιο, τονίζοντας πως «τώρα είμαστε η δεύτερη χώρα παγκοσμίως στην προσβασιμότητα στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα», αφού «πρώτη είναι η Ελλάδα», δεν έχασε την ευκαιρία να στάξει εκ νέου χολή:

«Μην υπολογίζετε την Ελλάδα, είναι μια χώρα όσο ένα βιλαέτι μας. Είναι λίγο πιο μικρή από την Κωνσταντινούπολη. Αλλά είμαστε γείτονες. Οσο παραμένει ήσυχη, δεν έχουμε τίποτα να πούμε» είπε χαρακτηριστικά ο «μικρός σουλτάνος», κινούμενος σαφώς στη γραμμή που έχει χαράξει εδώ και καιρό το πολιτικό αφεντικό του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το Προσφυγικό

Δεν έχουν περάσει, βέβαια, παρά ελάχιστες ώρες από την τελευταία δήλωση-πρόκληση του Γιλντιρίμ, όταν ο Τούρκος πρωθυπουργός απειλούσε πως η χώρα του ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανοίξει τις πόρτες για τα εκατομμύρια των Σύρων που παραμένουν σήμερα στη χώρα του, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα απευθύνθηκε με θράσος στους Ελληνες, λέγοντας «να μη βγάλουν από το μυαλό τους την ημερομηνία 9 Σεπτεμβρίου 1922 εκείνοι που κάνουν ζωή κουρσάρων στα νερά του Αιγαίου».

Γ. Τραπεζιώτης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα