Πήγαν πάλι να εμβολίσουν λιμενικό σκάφος

Η Τουρκία… ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη και επιδιώκει με κάθε τρόπο τον εμβολισμό σκαφών του Λιμενικού Σώματος στο Αιγαίο! Αυτή η τακτική επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι θέλει να υπάρξουν Ελληνες στρατιωτικοί ναυαγοί, προκειμένου να τους απαγάγει και να τους κρατήσει σε ομηρία, όπως ακριβώς έπραξε και με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς στον Εβρο. Η τακτική της «ομηρίας» έχει εξελιχθεί σε πολιτική εκβιασμών του καθεστώτος Ερντογάν απέναντι σε χώρες με τις οποίες έχει διαφορές ή επιδιώκει ανταλλάγματα, όπως είναι η Ελλάδα για την υπόθεση των «8».

Αναπτύχθηκε απέναντι στη χώρα μας με τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού «Γαύδος» (φωτό) στα Ιμια από τουρκικό περιπολικό. Τότε είχε γραφτεί ότι οι Τούρκοι σκόπευαν να προκαλέσουν ναυαγούς, αν όχι νεκρούς. Λίγες ημέρες μετά ακολούθησε η σύλληψη των Μητρετώδη – Κούκλατζη στις Καστανιές του Εβρου. Στους ναυτικούς «τσαμπουκάδες» της Αγκυρας ήρθε να προστεθεί χθες ακόμη ένα επεισόδιο στη Χίο. Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, την ώρα που το Λιμενικό προσπαθούσε να διασώσει μετανάστες οι οποίοι μπήκαν στα χωρικά μας ύδατα, άρχισε τους επικίνδυνους ελιγμούς με εμφανή στόχο τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους, αν και κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται επισήμως από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Το πλήρωμα του τουρκικού σκάφους έκανε κινήσεις βίαιης προσέγγισης του σκάφους του Λιμενικού Σώματος, προσπαθώντας να παρέμβει στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης (μέχρι εκείνη τη στιγμή απλώς παρακολουθούσε τη λέμβο με τους μετανάστες να πλέει στην ελληνική πλευρά). Για αρκετή ώρα, το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής έπλεε μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, παραβιάζοντάς τα, με την αιτιολογία ότι δήθεν το ελληνικό βρισκόταν σε τουρκικά ύδατα. Παρά την επιθετική ενέργεια, οι λιμενικοί της Χίου κατάφεραν να αποτρέψουν το «θερμό επεισόδιο».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα