Αντί για Ιούδα έκαψαν τον Ερντογάν

Την… τιμητική του είχε φέτος ο Ταγίπ Ερντογάν σε πολλά χωριά της Κρήτης. Ο Ιούδας… τη γλίτωσε από το κάψιμο και τη θέση του πήρε ο Τούρκος πρόεδρος. Σε πολλές περιοχές το έθιμο εμπλουτίστηκε με στοιχεία της επικαιρότητας λόγω των τεταμένων σχέσεων με την Τουρκία και της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Στο Καβούσι Λασιθίου και στις Βρύσες Αποκόρωνου αποφάσισαν να κάψουν το ομοίωμα του Ταγίπ Ερντογάν, ενώ το ίδιο έκαναν και στα χωριά Στέρνες στο Ακρωτήρι και Αγία Ρουμέλη στα Σφακιά. Επίσης, στο Καλαμίτσι Αμυγδάλου στον Αποκόρωνα κάτω από τη φιγούρα του Ιούδα τα παιδιά του χωριού είχαν τοποθετήσει μια τουρκική σημαία, που παραδόθηκε και αυτή στην πυρά.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που σε χωριά της Κρήτης ο Ιούδας δίνει τη θέση του σε άλλα πρόσωπα, καθώς είχαν προηγηθεί η Ανγκελα Μέρκελ αλλά και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα