Αλβανοί-τέρατα σκότωσαν παππού 90 ετών για να τον ληστέψουν

► Αποβράσματα από την Αλβανία βασανίζουν γέροντες για 200 € 
► Εφορμούν από τα σύνορα και ξαναγυρίζουν πίσω!Σκληροί κακοποιοί από την Αλβανία, οι οποίοι πέρασαν τα σύνορα για να εξαπολύσουν ληστρικές επιθέσεις σε σπίτια του νομού Ιωαννίνων, βρίσκονται πίσω από τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 90χρονου, στο Κεράσοβο Πωγωνίου. 

Οι δράστες, πριν από περίπου έναν χρόνο, ξυλοκόπησαν αγρίως τον ηλικιωμένο, ο οποίος λόγω των σοβαρών χτυπημάτων που του προκάλεσαν στο κεφάλι δεν κατάφερε να αναρρώσει και «έσβησε» στο νοσοκομείο, ύστερα από πεντάμηνη νοσηλεία.

Πρόκειται για εγκληματική ομάδα τεσσάρων Αλβανών, που διέπρατταν συστηματικά ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων και κλοπές, κυρίως στην παραμεθόρια περιοχή του Πωγωνίου.

Η Ασφάλεια Ιωαννίνων συνέλαβε έναν 25χρονο Αλβανό στο ακριτικό χωριό Κτίσματα, ενώ αναζητεί τους τρεις συνεργούς του, που εμπλέκονται σε τουλάχιστον 13 υποθέσεις (ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις).

Χαρακτηριστικό της δράσης τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, είναι το γεγονός ότι διέπρατταν ληστείες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ επιδείκνυαν ιδιαίτερη σκληρότητα απειλώντας τα θύματά τους με διάφορα αντικείμενα, όπως μαχαίρια, κυνηγετικό όπλο, ξύλινη ράβδο, τους έδεναν, τους φίμωναν και τους τραυμάτιζαν, προκειμένου να τους αποκαλύψουν το μέρος όπου έκρυβαν χρήματα.

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι φερόμενοι ως δράστες, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2017, είχαν συστήσει συμμορία, που έβαζε στο στόχαστρό της άτομα μεγάλης ηλικίας, καθώς αποτελούσαν «εύκολο στόχο».

Στις 17 Μαΐου 2017 τα «τέρατα» δεν δίστασαν να φιμώσουν μία γυναίκα ηλικίας 100 ετών (!) για να της αφαιρέσουν 240 ευρώ, ενώ λίγες μέρες αργότερα εισέβαλαν σε σπίτι, στην Περίβλεπτο Ιωαννίνων, και χτύπησαν με ξύλινη ράβδο μια 79χρονη αρπάζοντας από τον σύζυγό της 420 ευρώ.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ληστείας από την οποία επήλθε θανάσιμος τραυματισμός προσώπου από ιδιαίτερα επικίνδυνους δράστες και με ιδιαίτερη σκληρότητα, ληστειών κατά συναυτουργία και συρροή, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατ’ εξακολούθηση, παράνομης οπλοκατοχής και παράνομης εισόδου στη χώρα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα