ΠΑΟ προς τη FIBA

Οριστική ρήξη στο χθεσινό συμβούλιο των μετόχων που οδηγεί σε διαζύγιο τους «πρασίνους» με την ΕυρωλίγκαΑπό τον
Γιώργο Σηφάκη

Το γυαλί έσπασε ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ευρωλίγκα, και έστω κι αν ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός, δύσκολα μπορεί να ξανακολλήσει. Αιτία, η οριστική ρήξη στο χθεσινό συμβούλιο των μετόχων, με το «Τριφύλλι» πλέον να… βλέπει όλο και πιο κοντά τις διοργανώσεις της FIBA!

Η κόντρα των δύο πλευρών, που εδώ και καιρό είναι γνωστή, έφτασε στα άκρα, αφού δεν βρέθηκε η χρυσή τομή ούτε στο θέμα της τιμωρίας του Γιαννακόπουλου ούτε στο ζήτημα της διαιτησίας και, πολύ περισσότερο, στην πρόταση μομφής των «πρασίνων» κατά του Τζόρντι Μπερτομέου. «Είσαι αποτυχημένος σε αυτό που κάνεις. Τα έσοδα είναι απειροελάχιστα.

Συνολικά, σε αυτό το τραπέζι υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν 300.000.000 στο μπάσκετ και τα έσοδα είναι 40.000.000. Πώς είναι δυνατόν αυτό το μοντέλο να κριθεί πετυχημένο; Θεωρούμε ότι ο κύριος Μπερτομέου είναι αποτυχημένος στο έργο του και ζητάμε να τεθεί σε ψηφοφορία η εκλογή του CEO» υποστήριξε ο Γιαννακόπουλος.

Μόνο που, όταν τέθηκε το ζήτημα της ψηφοφορίας, καμιά ομάδα δεν δέχθηκε να μπει ο ισχυρός άνδρας της Ευρωλίγκας σε αυτή τη διαδικασία. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟ, για να ακολουθήσουν κι άλλες.

Οπως η μη στήριξη στο θέμα των emails και στη συνέχεια στο ζήτημα της τιμωρίας: «Τίθεται θέμα ηθικής τάξεως. Θέλω να ξέρω με ποιους κάθομαι στο ίδιο τραπέζι. Εγώ τιμωρήθηκα γιατί απάντησα σε απειλές κατά της οικογένειάς μου για ένα θέμα που δεν έχει σχέση με το μπάσκετ. Εμπαιναν στο προφίλ μου Τούρκοι και έβριζαν την οικογένειά μου και τα παιδιά μου, και απάντησα σε αυτούς και μόνο. Θέλω να ξέρω αν, όπως έχει πει και ο κύριος Μπερτομέου, ήταν κοινή απόφαση των μετόχων η τιμωρία μου για αυτό το θέμα. Και αν υπάρχει κάποιος, θέλω να το ξέρω» τόνισε ο Γιαννακόπουλος. Και εκεί μπορεί κανείς από τους μετόχους να μην αντιπαρατέθηκε μαζί του, αλλά την κατάλληλη στιγμή τον «άδειασαν» όλοι… Για την ακρίβεια, οι ομάδες κάλεσαν τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να συμμορφωθεί με τους κανόνες της Euroleague.

Ο Γιαννακόπουλος, αφού αποχώρησε, ανέβασε δύο φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο Instagram. Στη μία έγραφε: «Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει εκεί όπου το μπάσκετ θα έπρεπε πάντα να είναι… Οριστικό». Και στην άλλη: «Ρε, θα σας τελειώσουμε… Με τον Παναθηναϊκό δεν παίζει κανείς».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα