ΔΕΗ: Αρχισαν οι κινητοποιήσεις για την πώληση λιγνιτικών μονάδων

Αρχισαν οι κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ με αφορμή την επικείμενη κατάθεση του σχεδίου νόμου για την πώληση του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της επιχείρησης.

Το σχέδιο νόμου αναμένεται να κατατεθεί από ημέρα σε ημέρα και από σήμερα ξεκινούν απεργίες και αντιδράσεις στο Λιγνιτικό Κέντρο της Μεγαλόπολης.

Η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει πως δύο μονάδες της Μεγαλόπολης θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες μαζί με τη μονάδα Μελίτης Ι της Φλώρινας και την άδεια για την κατασκευή της μονάδας Μελίτης ΙΙ. Οι εργαζόμενοι στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης ανακοίνωσαν πως σήμερα θα προχωρήσουν σε καταλήψεις σταθμών παραγωγής.

Για την Κυριακή έχουν ανακοινώσει στάσεις εργασίας τόσο στους σταθμούς παραγωγής όσο και στα ορυχεία της Μεγαλόπολης. Στάσεις εργασίας έχουν προγραμματιστεί και για τη Δευτέρα στις λιγνιτικές μονάδες 3, 4 και 5.
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης έχει υποστηρίξει πως οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την κατάθεση του σχεδίου νόμου στη Βουλή.

Ταυτόχρονα επιχείρησε να καθησυχάσει τους καταναλωτές, υποστηρίζοντας πως δεν πρόκειται να υπάρξει μπλακ άουτ. Μίλησε, όμως, για πιθανές διακοπές της ηλεκτροδότησης.