Διεθνής υποκρισία

Ενας από τους βασικούς λόγους της παγκόσμιας απορρύθμισης των ηθών είναι η συμπεριφορά των ισχυρών. Δείχνουν να μην έχουν κανέναν σεβασμό για τις αξίες της ειλικρίνειας, της εντιμότητας, του σεβασμού των δικαιωμάτων των λαών – με πρώτο και κύριο δικαίωμα εκείνο της ζωής των πολιτών.

Οι αφέντες
του κόσμου τούτου, με το κάκιστο παράδειγμά τους, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο βίο τους, τραβούν την παγκόσμια κοινότητα μέσα σε μια αδηφάγο δίνη, όπου απόλλυται κάθε ελπίδα και δεν ισχύει κανένας νόμος εκτός από εκείνον της ζούγκλας.

Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία πλήττουν με πυραυλικές επιθέσεις τη Συρία για να απαντήσουν σε μια όλως αμφιλεγόμενη επίθεση του Ασαντ με χημικά όπλα. Ο Ασαντ υποτίθεται ότι χρησιμοποίησε χημικά όπλα εναντίον αμάχων, την ίδια στιγμή που νικούσε καθαρά και οριστικά το Ισλαμικό Κράτος. Επίσης, αυτή η επίθεση με τα χημικά όπλα έγινε λίγο αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσουν τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρωταγωνιστές της δυτικής επιδρομής εναντίον της Συρίας θέλουν πάση θυσία να φύγει από την εξουσία ο Μπασάρ αλ Ασαντ, ο πρόεδρος που κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα κοσμικό κράτος, όπου πλειοψηφεί το μουσουλμανικό στοιχείο, αλλά υπάρχει σεβασμός στα δικαιώματα των χριστιανών.

Το σκηνικό θυμίζει το στήσιμο των επιθέσεων στο Ιράκ και τη βύθιση της Λιβύης στο χάος με την ανατροπή και τη δολοφονία Καντάφι.

Ταυτόχρονα,
εμείς οι Ελληνες, που υποτίθεται ότι είμαστε μια «ευρωπαϊκή νησίδα ασφάλειας» σε μια καυτή περιοχή, αδειαζόμαστε με χαρακτηριστική ευκολία από το ΝΑΤΟ. Ο γ.γ. της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, όταν ρωτήθηκε αν προβλέπεται εμπλοκή της Συμμαχίας στα ελληνοτουρκικά, έλαβε ίσες αποστάσεις μεταξύ της Τουρκίας (που δεν έχει αφήσει απαραβίαστο ούτε ένα άρθρο του ΝΑΤΟ) και της Ελλάδας. Για τις παράνομες αξιώσεις της Τουρκίας έναντι της χώρας μας ουσιαστικά είπε «βρείτε τα».

Η διεθνής
υποκρισία οδηγεί στην επιβράβευση του χειρότερου και ανηθικότερου ισχυρού…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα