Στη Βουλή η έρευνα της «δημοκρατίας» για την αμαρτωλή ΑΑΔΕ

Τη μεγάλη έρευνα της «δημοκρατίας» για την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) -ή, αλλιώς, «το πλυντήριο της φοροδιαφυγής»- επικαλέστηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος σε σχετική ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Οπως αναφέρει στην ερώτησή του με τίτλο «Το κόλπο με την ίδρυση της ΑΑΔΕ!», η διοίκηση της Αρχής σε συνεργασία με τους δανειστές όχι μόνο δεν επεδίωξε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής, όπως η «λίστα Λαγκάρντ» και η «λίστα Μπόργιανς», αλλά φρόντισε «μεθοδεύοντας αριστοτεχνικά κάθε κίνηση να περάσουν οι υποθέσεις αυτές στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, κυριολεκτικά ανέγγιχτες», όπως τονίζει.

Αναρωτιέται δε για ποιον λόγο η κυβέρνηση επιτρέπει να λειτουργεί ένα καλό «πλυντήριο φοροδιαφυγής» όπως η ΑΑΔΕ με έναν διοικητή «απόλυτο άρχοντα» επί των κρατικών εσόδων, αλλά και μέχρι πότε σκοπεύουμε να «παραχωρούμε τον έλεγχο των κρατικών εσόδων», καθώς -όπως σημειώνει ο κ. Νικολόπουλος- «κυρίαρχη κυβέρνηση και λαός χωρίς τον έλεγχο των κρατικών εσόδων δεν υπάρχουν».

Να σημειωθεί ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής χρησιμοποίησε στην ερώτησή του τα στοιχεία «φωτιά» που αποκάλυψε η «δημοκρατία» στη μαραθώνια έρευνά της για τη φοροδιαφυγή στη χώρα, σύμφωνα με τα οποία επί ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο μπήκαν ξαφνικά στο αρχείο χιλιάδες υποθέσεις υπόπτων για φοροδιαφυγή, αλλά και η ΑΑΔΕ λειτουργεί ως κράτος εν κράτει υπό τις «διαταγές» μόνο των δανειστών.