Ο καλύτερος δορυφόρος από μαθητές στα Ιωάννινα

Κατέκτησαν πρωτιά και πάνε… τελικόΠρωτιά στον πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής CanSat in Greece 2018 κατέκτησε ομάδα μαθητών από τα Ιωάννινα, κατασκευάζοντας έναν μικρό δορυφόρο που έχει το μέγεθος κουτιού αναψυκτικού, αλλά μεγάλες τεχνολογικές δυνατότητες, και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον ανάλογο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα γίνει τον Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, οι 11 μαθητές από γενικά λύκεια της πόλης (εννέα μαθητές από το 7ο Λύκειο, μία μαθήτρια από το 1ο και ένας μαθητής από το 9ο Λύκειο) μαζί με τους καθηγητές Γιώργο Σκαργιώτη και Νίκο Μαρέτα κατάφεραν να δημιουργήσουν τον δορυφόρο έπειτα από αρκετούς μήνες προσπάθειας. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ομάδα είχε συμμετάσχει και πέρυσι στον συγκεκριμένο διαγωνισμό και είχε κατακτήσει την τρίτη θέση.

«Περήφανοι»

Οπως είπε ο καθηγητής Γιώργος Σκαργιώτης, «είμαστε πολύ περήφανοι και χαρούμενοι για την επιτυχία και παράλληλα γεμάτοι ευθύνη, ώστε να εκπροσωπήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη χώρα μας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό». Πρόσθεσε δε ότι, μετά την περσινή συμμετοχή, η ομάδα οργανώθηκε καλύτερα και δούλεψε περισσότερο, με αποτέλεσμα να κατακτήσει φέτος την πρώτη θέση. Επίσης, παραδέχτηκε ότι ο διαγωνισμός CanSat in Greece είναι ιδιαίτερα απαιτητικός, καθώς προϋποθέτει πολλές γνώσεις και συνδυασμό επιστημονικών πεδίων.

Στην επιτυχία των μαθητών αναφέρθηκε και η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Αγγελική Φωτεινού, λέγοντας: «Η δουλειά είναι σημαντική, είναι σπουδαία τεχνικά, γιατί κατασκεύασαν έναν δορυφόρο και αξίζουν συγχαρητήρια». Στον διαγωνισμό τη δεύτερη θέση κατέλαβε το Γενικό Λύκειο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης και την τρίτη θέση το 1ο ΕΠΑ.Λ. Πρέβεζας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα