Κυριάκο, διώξ’ τους τώρα από δίπλα σου

Το πρόβλημα της Κεντροδεξιάς δεν είναι οι καραμανλικοί, αλλά οι όψιμοι και λόγω συμφέροντος, τάχα μου δήθεν, νεοδημοκράτες

Από τον
Νίκο Ελευθερόγλου

Εδώ και καιρό έχουμε προειδοποιήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα «φίδια που κρύβονται στον κόρφο του» και συνεχώς του βάζουν τρικλοποδιές, δημιουργώντας εσωκομματικά προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Τα γράφαμε, τα γράφουμε και θα τα γράφουμε μέχρι κάποιοι να καταλάβουν ότι το πρόβλημα της Κεντροδεξιάς δεν είναι οι καραμανλικοί, αλλά οι όψιμοι και λόγω συμφέροντος, τάχα μου δήθεν, νεοδημοκράτες. Ολοι αυτοί που είδαν φως και μπήκαν στο «μαγαζί», καθώς μυρίστηκαν εξουσία, και θέλουν να το μεταλλάξουν κάνοντάς το κάτι άλλο από αυτό που διαχρονικά ήταν. Αυτοί που τον έπεισαν να βγάλει την ανακοίνωση-ντροπή, που θα αποτελεί στίγμα στην πορεία του, περί συνεργασίας της εφημερίδας μας με τα υπόγεια του Μαξίμου.

Ολοι αυτοί που θέλουν τη Ν.Δ. παραδομένη σε συμφέροντα κύκλων και επιχειρηματιών, καθένας από τους οποίους, για δικούς του προσωπικούς λόγους, θέλει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι να έρθει μια ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη Ν.Δ. Ονειρεύονται μια παράταξη απόλυτα ελεγχόμενη από εκείνους, ώστε να μπορούν να αλωνίζουν στον δημόσιο βίο.

Ο αγώνας τους δεν είναι να κερδίσει ο Κυριάκος, αλλά να σωθούν οι ίδιοι. Είναι η ίδια «παρεούλα» που λοιδορούσε τον Μητσοτάκη στο διαδίκτυο και τον ερωτεύτηκε στα ξαφνικά όταν τον είδε σαν σανίδα δικής της σωτηρίας. Μια δοκιμή αν κάνει ο Κυριάκος, «αδειάζοντας» αυτήν την παρέα που τον έχει σφιχταγκαλιάσει όπως ο βόας το θύμα του, θα καταλάβει τι τον περιμένει.

Εύχομαι να βγούμε ψεύτες, αλλά οι μέχρι τώρα οβιδιακές μεταμορφώσεις του συγκεκριμένου συνονθυλεύματος αυτό έχουν δείξει.

Θέλουν τη Ν.Δ. από κόμμα που είχε θεσμικό ρόλο και προσανατολισμό του να ενώνει τους Ελληνες, τουλάχιστον σε κεντρικά ζητήματα, ένα κόμμα με εμμονές, πείσματα και τάσεις ρεβανσισμού.
Ενα κόμμα που θα τρώει όπως ο Κρόνος τα παιδιά του.

Και έως τώρα τα έχουν καταφέρει, στερώντας στην παράταξη τόσο στελέχη όσο και δυναμική.

Διότι με αυτά που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ η Ν.Δ. θα έπρεπε να… πετάει σε μια ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Αντί γι’ αυτό βλέπουμε μια βάση παγωμένη και μια Κοινοβουλευτική Ομάδα από αδιάφορη έως αποστασιοποιημένη.

Τώρα η παρεούλα έβαλε στο στόχαστρό της τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον τ. πρόεδρο του κόμματος, που δηλώνει απλός στρατιώτης. Μόνο και μόνο γιατί δεν έχει δηλώσει υποταγή στο «μεγάλο αφεντικό» – και δεν εννοούμε τον Κυριάκο. Τον αρχηγό της Ν.Δ., που ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, όταν το κόμμα κατέρρεε μετά την εγκληματική συνεργασία με τον Βενιζέλο και με τις θέσεις του έδειξε τον δύσκολο δρόμο της συνεννόησης και της σύνεσης στα βασικά και το πλήρωσε στην εσωκομματική διαδικασία.

Πότε και αν θα αποχωρήσει ο Μεϊμαράκης θα το αποφασίσει ο ίδιος και όχι όσοι θέλουν να το παίξουν νταβατζήδες της παράταξης, πουλώντας, τάχα μου δήθεν, ανανέωση στα μέτρα τους. Οχι, βέβαια, ότι το κόμμα δεν χρειάζεται ανανέωση. Την ώρα της μάχης, όταν σου λέει ο άλλος ότι θα κάνει ό,τι του πεις, εσύ, δείχνοντας λεβεντιά, του απαντάς «κάθισε δίπλα να παλέψουμε» και δεν τον «αδειάζεις» με διαρροές και ανακοινώσεις για… κλάματα, που δεν απαντούν επί της ουσίας. Ο Μητσοτάκης έχει μία και μόνη επιλογή για όσους τον συμβουλεύουν με ιδιοτέλεια: να τους διώξει τώρα. Αλλιώς γίνεται και ο ίδιος συνυπεύθυνος στις λανθασμένες αποφάσεις.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα