Ιδού η ντροπή της πατρίδας και της Βουλής

Ανθελληνικό αμόκ Βέττα στον Σκάι (πού αλλού;): «Ντροπιάζουν τη χώρα οι σημαίες στις βραχονησίδες»Ξεπέρασε κάθε όριο η εθνικά απαράδεκτη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βέττα, ο οποίος, αναφερόμενος στις σημαίες που ύψωσαν τρεις νέοι Ελληνες σε βραχονησίδες του Ικάριου Πελάγους -σε ελληνικό έδαφος, δηλαδή-, υποστήριξε ότι αυτό «μας ντροπιάζει…». 

Ο βουλευτής Φθιώτιδας του κυβερνώντος κόμματος ρωτήθηκε στον Σκάι για το περιστατικό στους Φούρνους και, προκαλώντας τα πατριωτικά αισθήματα όλων ανεξαιρέτως, καθώς μια τέτοια φράση δεν επιτρέπεται να εκστομίζεται από κανέναν Ελληνα, πολύ περισσότερο δε από εκλεγμένο βουλευτή, έδωσε ανερυθρίαστα αυτήν την απάντηση: «Νομίζω ότι αυτό μας ντροπιάζει και δημιουργεί πραγματικά εξαιρετικής φύσεως προβλήματα. Η χώρα, ξέρετε, κυβερνιέται. Εχει εξωτερική πολιτική, έχει θεσμούς».

Στην ίδια λογική, αν και με άλλη φρασεολογία, κινήθηκε και ο Νίκος Ξυδάκης, βουλευτής της Β΄ Αθηνών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν ξέρουμε ακριβώς τι έχει συμβεί ακόμη. Καλό είναι να μην κλιμακώνουμε εμείς τις προκλήσεις σε μία εποχή που έχουμε ένταση και καλό είναι να απαντούμε σοβαρά και σθεναρά στις προκλήσεις της άλλης πλευράς. Αυτή είναι η γενική γραμμή. Να μη φτάσουμε πάλι στη δεκαετία του ’90 που έκαναν πολιτική συνόρων οι κοινοτάρχες και φθάσαμε στο θλιβερό επεισόδιο των Ιμίων» δήλωσε ερωτηθείς σχετικά και ακολουθώντας με τη σειρά του τη γραμμή κατευνασμού απέναντι στην Αγκυρα και στις τουρκικές προκλήσεις. 

«Χρειάζεται σοβαρότητα και ψυχραιμία. Πρέπει να αποβλέπουμε στο μεσομακροπρόθεσμο συμφέρον της χώρας κι όχι σε μία στιγμιαία εκδήλωση πρόσκαιρου ενθουσιασμού. Ο νέος που “κάνει το κομμάτι του” με το ταχύπλοο δεν είναι σε θέση να υπερασπιστεί τη σημαία που έβαλε, θα το κάνει το Λιμενικό ή το Πολεμικό Ναυτικό. Δεν μπορεί να αναλαμβάνει την εξωτερική πολιτική ένας άνθρωπος με τις δικές του ενέργειες. Χρειάζονται συλλογικότητες, νομιμοποίηση και θεσμικό πλαίσιο. Μπορεί κάθε νεαρός να κάνει γύρα σε φυλασσόμενες συνοριακές περιοχές και να βγάζει selfie με τον καφέ στο χέρι;» διερωτήθηκε ο κ. Ξυδάκης.

«Δεν είναι να παίρνεις μια σημαία και να την κουνάς στα μάτια του Τούρκου και μετά να σηκώνεσαι να φεύγεις και να τρέχουν η ακταιωρός και η φρεγάτα» κατέληξε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα