Λιβελογράφημα -ασπίδα στη Novartis!

Παραληρηματικό άρθρο γερμανικής εφημερίδας κάνει το άσπρο μαύροΠαραλήρημα, ύβρεις, λίβελος; Οποια λέξη και να διαλέξει κάποιος αναφερόμενος σε όσα έγραψε στην -υποτιθέμενα έγκυρη- γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine», θα είναι λίγη. Και αυτό γιατί σε ένα κείμενο όπου υποτίθεται στόχος είναι η κριτική στην κυβέρνηση το άσπρο γίνεται μαύρο στα περισσότερα σημεία, για να κρύψει τον έναν και μοναδικό στόχο του δημοσιεύματος. Την ιστορία της Novartis, που όχι μόνο ακουμπά τη Γερμανία, αλλά αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη «μπίζνα» που έστησαν οι Γερμανοί στη χώρα μας, μετά την αμαρτωλή υπόθεση της Siemens.

Το ωραίο είναι ότι μέσα στο παραλήρημα ενός κατάπτυστου κειμένου που τιτλοφορείται «Η μιζέρια των Ελλήνων», ο Γερμανός δημοσιογράφος δήθεν αναρωτιέται: «Ποια επιχείρηση θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα, όταν λείπει η ασφάλεια προγραμματισμού και δικαίου, όταν ο κρατικός διοικητικός μηχανισμός είναι αναποτελεσματικός και επιρρεπής στη δωροδοκία;». Μόνο που ξεχνά να δώσει την απάντηση. Οτι το μεγάλο παιχνίδι με τις μίζες στην Ελλάδα το έκαναν γερμανικές εταιρίες. Από τη Siemens και τα εξοπλιστικά, μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τη Novartis.
Δηλαδή οι συμπατριώτες του ήταν αυτοί που «λάδωναν» πολιτικά κόμματα και κρατικούς λειτουργούς με στόχο να θησαυρίζουν οι εταιρίες τους.

Ο καημός του είναι τέτοιος, που αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis ισχυρίζεται: «Μόλις η κυβέρνηση άρχισε να δέχεται μεγάλες πιέσεις, άνοιξε η αυλαία για το θεατρικό έργο Novartis. Λέγεται ότι η ομώνυμη φαρμακευτική εταιρία λάδωνε για πολλά χρόνια περίπου 4.000 γιατρούς, δημοσίους υπαλλήλους και πολιτικούς, μεταξύ των οποίων και τον προκάτοχο του Τσίπρα Αντώνη Σαμαρά, τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Ευρωπαίο επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, όλοι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης. Μέχρι και τα 30 δισ. ευρώ λέγεται ότι φτάνει η ζημιά. Ακόμα δεν έχει αποδειχτεί τίποτα.

Η αποδεικτική βάση φαίνεται ισχνή και η κατηγορία δεν έχει επαρκή ερείσματα. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει αν δωροδοκήθηκαν και πολιτικοί με βαλίτσες γεμάτες χρήματα. Αλλά η Δικαιοσύνη δεν φαίνεται να είναι ανεξάρτητη». Ο μόνος για τον οποίο μιλάει ο Γερμανός με καλά λόγια μαντέψτε ποιος είναι… Ο Γιάννης Στουρνάρας!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα