Τα περιτρίμματα της παρακμής

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνική εκπομπή, άνοιξε τις πύλες της Ν.Δ. για να περάσει η υπουργός των φωτοτυπιών και η θαμών της λέσχης Μπίλντερμπεργκ Αννα Διαμαντοπούλου!

Δεν είναι αστείο ούτε πρωταπριλιάτικη φάρσα αλλά θλιβερή πραγματικότητα. Ορισμένοι στη Ν.Δ., περιφρονώντας -πρώτα και κύρια- τα εκατομμύρια των καλών Ελλήνων που ψηφίζουν, βλέπουν με συμπάθεια ή εμπιστεύονται το κόμμα, προσπαθούν να κάνουν πολιτικό ράλι με την… όπισθεν! Θέλουν να κάνουν ευθανασία στην πολιτική δύναμη που εκπροσωπούσε μέχρι πρότινος τις υγιείς παραδοσιακές αρχές που κρατούν όρθιο το έθνος και να δηλητηριάσουν τον κορμό της παράταξης με μεταγραφές της συμφοράς τύπου Διαμαντοπούλου.

Η Αννα Διαμαντοπούλου δεν είναι νέα ούτε από άποψη βιολογικής ούτε πολιτικής ηλικίας. Είναι μια γερασμένη κομματική φιγούρα που φέρει έντονα χαραγμένα πάνω της όλα τα σημάδια του κομματισμού και της καλπάζουσας παρακμής που έριξε την πατρίδα μας στα βράχια του Μνημονίου.

Ως υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση του μοιραίου γόνου της «δυναστείας» Παπανδρέου, η κυρία Διαμαντοπούλου άφησε εποχή με την αστοχία της να είναι έτοιμα εγκαίρως τα βιβλία που θα χρειάζονταν για τη σχολική χρονιά και τη διανομή… φωτοτυπιών στους ατυχείς μαθητές.

«Ρετουσάρισμα» στα περιτρίμματα του πασοκισμού δεν μπορεί να γίνει. Το σκληροπυρηνικά νεοταξικό πνευματικό περιεχόμενο αυτής της πολιτικής είναι απωθητικό για όλους όσοι αποκήρυξαν τα πασοκικά καθεστώτα και διπλά απεχθές για τους φίλους και οπαδούς της παράταξης που εκπροσωπεί η Ν.Δ.

Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει στις κορυφές της νεοδημοκρατικής κομματικής ιεραρχίας τόση αφέλεια, τόση αδαημοσύνη (ελπίζουμε όχι κακή πρόθεση), ώστε να αφήνεται έστω και υπαινιγμός ότι μπορεί να ανεχθούν οι νεοδημοκράτες μια απόμαχο του σοσιαλισμού που, το 1985, διορίστηκε νομάρχης Καστοριάς από τον Ανδρέα Παπανδρέου στην τρυφερή ηλικία των 26 ετών;

Αυτές οι κινήσεις το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να εξισώσουν τα ποσοστά της Ν.Δ. με τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ μετά το Μνημόνιο. Θα είναι τραγικό και ασυγχώρητο λάθος η ένταξη της Διαμαντοπούλου στη Ν.Δ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα